17/12/2019 14:41

Επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, ιατροί, επικεφαλής συλλόγων ασθενών, εκπρόσωποι της αγοράς, και πληθώρα κόσμου παρακολούθησαν το 2ο FORUM ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Διατροφή, Παχυσαρκία, Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2. Σπάει η αλυσίδα του κακού;», το οποίο διοργανώθηκε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου.

Οι προσκεκλημένοι μαζί με το κοινό συμμετείχαν σε μια διαδραστική συζήτηση για την βελτίωση της υγείας όλων μας.

Τις εργασίες του Forum άνοιξε η Κλινική Διαιτολόγος του Τζανείου Νοσοκομείου, Καλλιόπη Φακατσέλη η οποία αναφέρθηκε στην επίπτωση της ανθυγιεινής διατροφής, στα μεταβολικά νοσήματα και πρότεινε την μεσογειακή διατροφή και την άσκηση ως πρότυπο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους.

Αμέσως μετά ο κ. Γιάννης Λαμπίρης από την εταιρεία Stevia Parana ανέφερε την προέλευση και καταγωγή της stevia, τις μελέτες που τονίζουν την ασφάλεια του προιόντος και εστίασε στις μηδέν θερμίδες και στο μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη που έχει η stevia.

Η Δρ. Αθανασία Παπαζαφειροπούλου Παθολόγος – Διαβητολόγος, Επιμελήτρια Α’ Παθολογικής του Διαβητολογικού Κέντρου στο  Τζάνειο Νοσοκομείο μίλησε για το νέο σύνδρομο της σημερινής εποχής το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο που συνδυάζει τη κοιλιακιακή παχυσαρκία, την υπέρταση τις διαταραχές των λιπιδίων και τον προδιαβήτη.  Η κ. Παπαζαφειροπούλου ανέφερε τις συστημικές επιδράσεις του συνδρόμου και ιδιαίτερα στην καρδιά και στο ήπαρ, ενημερώνοντας ποιές είναι οι νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του συνδρόμου αυτού.

Στη συνέχεια η Δρ.  Φλωρεντία Μπακομήτρου, Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αναφέρθηκε στην προσαρμογή των ασθενών στο θεραπευτικό πρόγραμμα το οποίο επηρεάζεται σε γενικές γραμμές από διάφορες ψυχοκοινωνικές παραμέτρους όπως είναι η αντίληψη για την ασθένεια, το στρες, η κατάθλιψη και η συμπεριφορά της οικογένειας. Η κ. Μπακομήτρου τόνισε ότι η ολιστική θεραπευτική αντιμετώπιση του ΣΔ που βασίζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο, μπορεί να οδηγήσει σε νέες και ιδιαιτέρως αποτελεσματικές προοπτικές στη θεραπεία της νόσου.

Το Forum ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δρ. Ανδρέα Μελιδώνη Παθολόγου-Διαβητολόγου και Συντονιστή-Διευθυντή του Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Μetropolitan Hospital. Ο κ. Μελιδώνης αναφέρθηκε στον σακχαρώδη διαβήτη σαν τη τελική και σημαντικότερη συνέπεια της ανθυγιεινής διατροφής και των μεταβολικών διαταραχών. Τόνισε ότι η πρόληψη του διαβήτη αφορά κυρίως υγιεινοδιαιτητικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη φάση του προδιαβήτη. Όσον αφορά τον διαβήτη αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες θεραπευτικές καινοτομίες και αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 10 χρόνια και ιδαίτερα στον διαβήτη τύπου 1, στην υψηλή τεχνολογία του διαβήτη που αφορά τις νέες υβριδικές αντλίες-βιοτεχνητό πάγκρεας, τους νέους αισθητήρες γλυκόζης και τα νέα λογισμικά που κάνουν τις αντλίες ένα καινούργιο θεραπευτικό θαυμα.

Το FORUM συντόνισε η δηµοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκποµπής «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» Δήµητρα Γιώτη.

Το  2ο FORUM ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με θέμα «Διατροφή, Παχυσαρκία, Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2. Σπάει η αλυσίδα του κακού;» υποστήριξαν οι εταιρείες: STEVIA PARANA, MEDTRONIC, NAFLIVER BY DEMO, MENARINI ΗΕLLAS, LIBYTEC.

Διοργάνωση Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Dgpr:www.dgpr.gr

Σχετικά με τον θεσμό FORUM ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τα FORA είναι διαδραστικά. Απευθύνονται στους τηλεθεατές της εκπομπής «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» και όχι µόνο. Κατά την διάρκεια τους όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση µε τους ομιλητές.

Το βίντεο του 2ου Forum TΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=PI-7MGY0EL4

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το 2o  Forum TΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads