13/12/2019 13:28

Όταν δημοσιογράφος έδειξε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας ένα άρρωστο παιδί on camera, τότε η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο ρεπόρτερ του ITV επιχείρησε πολλάκις να δείξει στον Τζόνσον το κινητό του με την συγκλονιστική φωτογραφία που έδειχνε ένα 4χρονο παιδί ξαπλωμένο πάνω σε ένα παλτό, στο πάτωμα ενός νοσοκομείου. Την είχε πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα Daily Mirror, φίλα προσκείμενη στους Εργατικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αγόρι είχε πνευμονία και χρειάστηκε να του παράσχουν ιατρική φροντίδα στο πάτωμα, διότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στο νοσοκομείο.

Στην αρχή ο Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να κοιτάξει το τηλέφωνο και γύρισε την κουβέντα αλλού και άρχισε να περιγράφει τα επενδυτικά σχέδιά του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), επισημαίνοντας ότι δεν είχε την ευκαιρία να δει τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, ο Τζόνσον… πήρε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου και το έβαλε στην τσέπη του, αλλά στη συνέχεια μετά την πίεση του ρεπόρτερ, έβγαλε το κινητό του, το κοίταξε και είπε: «Είναι μια απαίσια, απαίσια φωτογραφία και προφανώς, ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και όλους όσοι βίωσαν τρομακτικές εμπειρίες στο NHS, όμως αυτό που κάνουμε είναι να στηρίξουμε το NHS».

«Συνολικά, νομίζω ότι οι ασθενείς στο NHS έχουν πολύ, πολύ καλύτερη εμπειρία σε σύγκριση με αυτό το κακόμοιρο παιδί» συμπλήρωσε, προτού σημειώσει: «Ζητάω συγγνώμη που σου πήρα το τηλέφωνό σου».Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέδειξαν το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν νοιάζεται για τους ασθενείς.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads