10/2/2019 18:06

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη από τις 9 π.μ. ως τις 3 μ.μ. απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΟΕΓΝΕ καλεί στις 10 π.μ. στην Ημερίδα που διοργανώνει η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας.

Η ΟΕΓΝΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ηγεσία του ΠΙΣ που «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ» και προσθέτει ότι στην ημερίδα «από την οποία θα παρελάσουν υπουργοί, περιφερειάρχες, businessman, τραπεζίτες, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, το “αγλάισμα” των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών του ΕΣΥ, θα επιχειρήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, να ντύσει με επιστημονικό μανδύα τις αντιδραστικές αλλαγές, να εξωραΐσει τις ΣΔΙΤ και να μας πείσει για τα οφέλη και την αναγκαιότητά τους».

Oλόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Την Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ. καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα “Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας”.

ΑΘΗΝΑ 10/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2390

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκύπτουν από το τριτοκοσμικό ποσοστό Δημόσιων Δαπανών που είναι καθηλωμένο στο 5% (7,5% ο ΜΟ στην Ε.Ε.)
Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Αντί λοιπόν να γίνεται συζήτηση για την αντιστροφή του συστήματος υγείας η κυβέρνηση ενθαρρύνει προτάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις, ένα σωρό φόρους και όμως βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών.
Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:
• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ θα είμαστε όλοι στο Ζάππειο!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads