4/12/2019 19:15

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο Αναστάσιος Μύτογλου, νέος αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο της Νίκαιας (επιλογή κ. Κικίλια) δεν διαθέτει τα ουσιαστικά προσόντα για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις ενός αναπληρωτή διοικητή ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Μύτογλου σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Λαμίας. Δεν υπάρχουν αναφορές οι οποίες να συνδέουν τις σπουδές του με την άσκηση ενός έστω παραϊατρικού επαγγέλματος που θα δικαιολογούσε μία καριέρα αν όχι εντός νοσοκομείων, τουλάχιστον στον ευρύτερο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, ο κ. Μύτογλου φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ να είναι ανασφάλιστος και άρα ανεπάγγελτος. Κάποια στιγμή πάντως, εργάστηκε και ως οδηγός ταξί, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. 

Στην πορεία του χρόνου ο Αναστάσιος Μύτογλου εμφανίζεται στη Σκωτία και δη στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της, το Αμπερντίν με 210.000 κατοίκους. Εκεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το ρεπορτάζ, ο ίδιος αρχίζει να ασχολείται μαζί με τον αδελφό του με τη λειτουργία μίας τοπικής οδοντιατρικής κλινικής. Στην κλινική αυτή εργάζονταν Έλληνες οδοντίατροι από την Ελλάδα, οι οποίοι προφανώς μετανάστευσαν για να βρουν μια καλύτερη τύχη εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την ιατρική αυτή μονάδα στη Σκωτία, εκεί εργάζονται τουλάχιστον πέντε Έλληνες ιατροί καθώς και άλλοι 16 υπάλληλοι. Πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρομεσαία επιχείρηση στον τομέα της Υγείας. Ορισμένοι δημοσιογράφοι του ευρύτερου χώρου εξυπηρέτησης της Κεντροδεξιάς κατά το παρελθόν (2016) είχαν χαρακτηρίσει το επαγγελματικό εγχείρημα των αδελφών Μύτογλου ως άκρο επιτυχημένο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η εν λόγω επιχείρηση ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη κλινική της Σκωτίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή:zougla.gr

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads