4/12/2019 12:23

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της επισημαίνει για μία ακόμη φορά πως οι Προνοιακές Μονάδες είναι στο κόκκινο. Τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις 350 Επικουρικών υπαλλήλων και προκήρυξη που εκδίδεται δεν καλύπτει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΘΗΝΑ 4/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2376

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Προνοιακές Μονάδες στο κόκκινο
Τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις 350 Επικουρικών υπαλλήλων
Η προκήρυξη που εκδίδεται δεν καλύπτει

Υπάρχουν παθογένειες στις προνοιακές μονάδες που έχουν σχέση με τις τραγικές ελλείψεις Προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και την παντελή έλλειψη προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης.
Το Προσωπικό στις Μονάδες είναι ελάχιστο. Έχουν απομείνει 2400 από τους 5000 που ήταν πριν την κρίση. Δεν υπάρχουν Οργανισμοί λειτουργίας. Ένας υπάλληλος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάνει βάρδια για 30 περιθαλπόμενους που είναι άτομα με σοβαρές αναπηρίες και χρήζουν συνεχούς παρακολούθησης και ατομικής περιποίησης. Και όμως αντί να προσληφθεί προσωπικό από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τέλους του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις 350 Επικουρικών Υπαλλήλων που εργάζονται πολλά χρόνια. Χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για ανανέωση, όπως έγινε από το Υπουργείο Υγείας για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία που δόθηκε παράταση των συμβάσεων έως την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού 2Κ.
Η διαδικασία ολοκλήρωσης από το ΑΣΕΠ θα κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Ως εκ τούτω η κατάσταση από 1/1/2020 στις Προνοιακές Μονάδες θα είναι μη διαχειρίσιμη.
Υπό δημοσίευση είναι ο διαγωνισμός που προβλέπει επιπλέον μοριοδότηση της εμπειρίας. Τελικά προκηρύσσονται 317 θέσεις εκ των οποίων Γενικές θέσεις είναι 157 και οι 160 ειδικές θέσεις.
Ως εκ τούτω οι περισσότεροι των 350 Επικουρικών που υπηρετούν έως 31/12/2019 δεν έχουν πιθανότητα πρόσληψης!!!
Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν λίστα αναμονής για φιλοξενία 1 χρόνο λόγω έλλειψης κλινών. Τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία είναι γεμάτα με εγκαταλελειμμένα παιδιά με εισαγγελική εντολή και δεν υπάρχουν κλίνες στις Προνοιακές Μονάδες να τα υποδεχθούν.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού. η ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και η επανέκδοση της προκήρυξης που να καλύπτει τους υπηρετούντες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads