26/11/2019 16:03

Κατά την κατάθεση της στην Προανακριτική η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή υποστήριξε «Ο Φρουζής μου ζήτησε χαμηλόφωνα να κλείσω ραντεβού με Σαμαρά» ανέφερε ενώ διέψευσε τους ισχυρισμούς Ανδρ. Λοβέρδου περί μίας και μόνο συνάντησης.

Για συναντήσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τους Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη μίλησε η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Μ. Μαραγγελη στην Προανακριτική Επιτροπή.

Μάλιστα διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ανδρ. Λοβέρδου περί μίας μόνο συνάντησης με τον Κ. Φρουζή, ενώ έκανε λόγο για φιλικές σχέσεις του Γιάννη Στουρνάρα με το πρώην στέλεχος της Novartis. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο Κ. Φρουζής την απειλούσε για να μη μιλήσει.

«Χρησιμοποιούσε ως όχημα το ΣΦΕΕ για τη Novartis»

Η Μ. Μαραγγελή υποστήριξε επίσης με την κατάθεσή της ότι ο Κ. Φρουζής χρησιμοποίησε ως όχημα το θεσμικό του ρόλο στην προεδρία του ΣΦΕΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της φαρμακευτικής. Επισήμανε δε ότι εκλέχθηκε παράτυπα πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αφού το καταστατικό του Συνδέσμου ορίζει ότι για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος πρέπει να κατέχει θέση προέδρου στη φαρμακευτική που απασχολείται ενώ ο Κ. Φρουζής ήταν αντιπρόεδρος.

«Ο Φρουζής μου ζήτησε χαμηλόφωνα να κλείσω ραντεβού με Σαμαρά»

M. Μαραγγελη: Είχε συναντήσεις με Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θυμάμαι πόσες φορές σίγουρα πάνω από μία. Θυμάμαι ότι μου έλεγε να κλείσω τα ραντεβού, το ίδιο και με Στουρνάρα, εγώ κανόνιζα τα ραντεβού.

Έκλεισε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Το ραντεβού έγινε στο Μαξίμου, δεν θυμάμαι πότε.

Θ. Πλέυρης: Βαλίτσες είδατε;

M. Μαραγγελη: Όπως σας είπα ο Φρουζής πάντα είχε μαζί του μία τροχήλατη τσάντα, μία μαύρη Samsonite με ροδάκια. Αυτή κρατούσε πάντα.

Στην ερώτηση αν ήταν μία κλασσική Samsonite απάντησε ότι δεν ήταν κλασική.

M. Μαραγγελη: Ακούγαμε ότι η εταιρεία πήγαινε καλά και το 2010 «πέταγε».

Ερώτηση: Kαι μετά;

Απάντηση: Τέλεια, το βλέπαμε στα μπόνους ακόμα και εμείς οι γραμματείς. Το Σεπτέμβρη του 2018 έφυγα από την εταιρεία. Αναίτια έλυσε τη σύμβαση. Είμαστε σε δικαστική διαμάχη.

Έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε, κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Όταν έγινε ο έλεγχος μου ζήτησε να πάρω μια Πόρσε στο σπίτι και αρνήθηκα.

Ερώτηση: Συνάντησε τον κ. Γεωργιάδη;

Απάντηση: Ναι. Εγώ τον είδα στον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων, όπου ήθελε ο Φρουζής να τον συστήσει στο ΔΣ

Ερώτηση: Αυτή η συνάντηση έγινε σε κοπή πίτας;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι αν ήταν και σε κοπή πίτας

Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015, δεν αποχώρησε από τη Novartis για εσωτερικές ατασθαλίες. Ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα. Από το 2015 δεχόμουν ατέλειωτες απειλές.

«Ο Φρουζής με απειλούσε για να μην μιλήσω»

Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα το γιό του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες

Θ. Πλεύρης: Δημοσιεύματα σας παρουσιάζουν ως προστατευόμενο μάρτυρα

Απάντηση: Δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα

Θ. Πλεύρης: Γιατί δεν προσφύγατε εναντίον τους;

Απάντηση: Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία

Δεν έχω δεχθεί καμία πίεση από εισαγγελείς

Σπ. Λάππας: Ξέρετε για πιέσεις από εισαγγελείς και Παπαγγελόπουλο;

Απάντηση: Όχι

Σπ. Λάππας: Γνωρίζετε τον Παπαγγελόπουλο;

Απάντηση: Όχι

«Ο Φρουζής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς»

Είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς, τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη, για τον Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή.

Συναντούσε τον Πτωχό στο Μαξίμου για τα θέματα της Novartis, οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads