24/11/2019 13:33

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μία γυναίκα, η οποία υπέστη καρδιακή ανακοπή μετά την καισαρική έπειτα από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τη ζωή της 29χρονης, η οποία γέννησε πριν από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο Κατερίνης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 η έγκυος είχε δηλώσει στους γιατρούς ότι ήταν αλλεργική σε παραπλήσιο φάρμακο από αυτό που της χορηγήθηκε.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όταν υπάρχει όντως μια αλλεργική αντίδραση σε ένα φάρμακο οι γιατροί πρέπει να χορηγούν τελείως διαφορετική κατηγορία φαρμάκων. Στην προκειμένη περίπτωση έκρινε ο γιατρός ότι δεν ήταν πιθανό να λειτουργήσει τόσο αλλεργικά”.

Άτυπα έχει ήδη ξεκινήσει ΕΔΕ ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας της λεχώνας και αν υπάρξει μηνυτήρια αναφορά για τον γιατρό θα κινηθούν οι αντίστοιχες νομικές διαδικασίες συμπλήρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads