21/11/2019 17:02

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης δίνει αναλυτικά στοιχεία προσλήψεων προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας την τετραετία 2015-2019.          

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πολάκη:

Πυκνώνουν τελευταία οι αναφορές, από επίσημα χείλη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που αμφισβητούν τα στοιχεία της δραστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε έμψυχο δυναμικό όλων των κλάδων που εξασφάλισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο. Την ίδια ώρα, προκειμένου να αποδομήσουν δημόσια αυτή την πραγματικότητα, αλλά και για να δείξουν έργο κατά τη διάρκεια της 4μηνης αδράνειας από την μέρα που ανέλαβαν τις τύχες του Υπουργείου, ακυρώνουν εξαγγελίες και Προκηρύξεις, εξαγγέλλουν άλλες, υιοθετούν δικές μας κ.ο.κ.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να υπενθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις μας στους ίδιους, αλλά και σε όλο τον κόσμο που σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια και με εμπειρικό τρόπο συνειδητοποιούσε ότι οι προσθήκες ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που παρείχαμε στο σύστημα, αντέστρεψαν την ανεξέλεγκτη περιδίνηση και κατάρρευση του συστήματος δημόσιας Υγείας που βρήκαμε όταν παραλάβαμε το 2015.

Κωδικοποιημένα παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα τη συνολική προσθήκη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας την 4ετία 2015-2019 (23.639 άτομα με παρατάσεις και νέες συμβάσεις, Προκηρύξεις, προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κλπ.). Ένα έργο που επειδή ακριβώς αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τη δεκαετία του 1980 (μετά από εκείνη με την οποία ιδρύθηκε το ΕΣΥ) και αποτελεί επίτευγμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι !

 ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΥ   

ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

3.360

2.400

960

 

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ: 528 ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ – ΤΕΠ), 454 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΦΥ, 200 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΜΕΘ (ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ) 

 
 
 
     
     
 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ  ΙΑΤΡΟΙ

   

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

 

 

 

3.300

500

2.800

 
     
     
 

ΜΟΝΙΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ & ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

   
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ, ΤΕΧΝΙΚΟ κλπ)

3.530

 

ΕΚΑΒ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡ., ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

340

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕ/ΤΕ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Κ.Υ. (1ΕΓ/2016)

926

 

ΓΙΑ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”

100

 

ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

130

 

 

  

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ

5.026

 
     
     
 

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

   

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

 

 

 

2.300

500

1.800

 
     
     
 

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

   

Πρόσληψη και διαδοχικές παρατάσεις  μακροχρόνια ανέργων, όλων των ειδικοτήτων λοιπού προσωπικού πλην ιατρών, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και  αμειβόμενοι στο κυκλικό ωράριο εργασίας των Δομών Υγείας

3.802

 
 
 
 
 
     
     
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “5.500 ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ

   
    

Συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας στο  πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών» που υλοποιήθηκε μέσω του ΟΑΕΔ, προκηρύσσοντας 1000 θέσεις που αφορούσαν την πρόσληψη άνεργων νέων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών με διάρκεια σύμβασης 12 μηνών, με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και στόχο την ανάσχεση  του φαινόμενου brain drain

1.000

 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

 

 

 

 

 

  
     
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΚΕΕΛΠΝΟ

   

Πρόσληψη Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού με 2ετή σύμβαση για την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ και ΜΕΝΝ

430

 
 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης προσλήφθηκαν 137 ιατροί και νοσηλευτές για την κάλυψη αναγκών στα νησιά του Αν. Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, ενώ στη συνέχεια προσλήφθηκαν άλλα 657 άτομα για την κάλυψη των αναγκών σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες δομές του συστήματος υγείας στις περιοχές της επικράτειας όπου υπήρχαν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (Philos I). Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων αυτών, προκηρύχτηκαν άλλες 1357 νέες  θέσεις για την περαιτέρω κάλυψη των αναγκών λόγω της προσφυγικής κρίσης. Το πρόγραμμα αυτό είναι σε εξέλιξη (Philos II).

2.151

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΣΥΝΟΛΟ

2.581

 
     
     
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΜΥ

   

Για την εύρυθμη λειτουργία των νέων δομών της ΠΦΥ, των Τοπικών Μονάδων Υγείας-ΤΟΜΥ, προσλήφθηκαν υγειονομικοί μετά από προκήρυξη και με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας και με δυνατότητα ανανέωσης έωςκαι 2 χρόνια

1.154

 
 
 
 
 
 
     
     
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (2Κ/2019) ΤΟΥ ΑΣΕΠ

   

Εκδόθηκε Προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η προκήρυξη έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα. Σε αυτήν είχε το  δικαίωμα να υποβάλλει  αίτηση το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί αυτή την στιγμή με συνεχείς παρατάσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

1.116

 
 
 
 
 
 
 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads