6/11/2019 15:51

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Κικίλια, αμφισβήτησε ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε γνώση του πορίσματος.

Ο ίδιος καταλόγισε σκοπιμότητες για να δικαιολογηθεί η κατάργηση, με ΠΝΠ, του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

«Η ΠΝΠ που φέρατε στο νομοσχέδιο βγήκε αρχές Σεπτεμβρίου και επανειλημμένα ζητήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αιτιολογήσει αυτή τη πράξη για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Καμία αιχμή περί ατασθαλιών δεν υπήρξε και καμία απάντηση από τον υπουργό Υγείας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι μια αυθαίρετη πραξικοπηματική ενέργεια επειδή αντέδρασε όλος ο κόσμος του ΚΕΘΕΑ», υπογράμμισε.

«Ντροπή σας που αντιμετωπίζεται με ασέβεια το ΚΕΘΕΑ” «Είναι μια πράξη ακραίου πολιτικού αυταρχισμού συμβατή με την κουλτούρα της Ν.Δ. που έχουμε δει να εκτυλίσσεται όλη αυτή την περίοδο» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής για την ΠΝΠ που κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και ζήτησε να κληθεί πίσω αυτή η Πράξη.

Μάλιστα ο Ανδρέας Ξανθός διευκρίνισε ότι το πόρισμα διατάχθηκε από την τότε διοίκηση που ζήτησε να γίνει εσωτερικός έλεγχος από υπηρεσιακό προσωπικό και αφορά μία από τις 110 δομές ΚΕΘΕΑ.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads