5/11/2019 20:23

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ”Αταίριαστοι”, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «κάποιοι ήθελαν εν κρυπτώ στο ΚΕΘΕΑ να βάλουν Πρόεδρο την κα Ξένη Δημητρίου».

«Την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζητούσε να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, καθυστέρησε τη δικαστική έρευνα για το Μάτι & πρωταγωνίστησε στη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis», επεσήμανε αναφερόμενος στην κ. Δημητρίου.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με το ΚΕΘΕΑ και διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος: «Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για τους χρήστες που βρίσκονται σε απεξάρτηση. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα & την αποστολή του ΚΕΘΕΑ, ενισχύουμε τη χρηματοδότησή του, προστατεύουμε το αυτοδιοίκητο των θεραπευτικών προγραμμάτων. Κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει».

Αντικαπνιστικός νόμος

Επιδοτήσεις υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά προς τις καφετέριες οι οποίες θα «αντιμετωπίσουν» τον αντικαπνιστικό νόμο και οι καπνιστές θα ξεπαγιάζουν στο πεζοδρόμιο.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως ο νόμος θα ισχύσει στις 19 Νοεμβρίου, μίλησε για τσουχτερά πρόστιμα, ανάλογα του αδικήματος αλλά και ελέγχους που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σχετικά με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, ο υπουργός ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως οι καπνιστές μπορούν να κάθονται έξω όπου για να μην καπνίζουν στο κρύο… θα επιδοτήσει τις θερμάστες!

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads