24/10/2019 14:30

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής, ο διορισμός του Δημήτρη Φιλίππου στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο κ. Φιλίππου είναι χειρουργός, ενώ το 2019 εξελέγη επίκουρος καθηγητής Ανατομικής και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ορίστηκε πρόεδρος του ΕΟΦ με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» και «όχι» το ΜέΡΑ25.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε πως ο στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του ΕΟΦ σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του, καθώς και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά αλλά και η ενίσχυση των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού με συγχωνεύσεις και συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Επίσης, ανέφερε ότι «ο ΕΟΦ μπορεί να αποτελέσει πύλη για τις χώρες που θα θέλουν να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά», για να προσθέσει πως αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση η προσέλκυση περισσότερων κλινικών μελετών ώστε να αποκτήσει η χώρα κεντρικό ρόλο στην έρευνα.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads