23/10/2019 14:34

Είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι αρνητικά απάντησε το Συμβούλιο Εφετών στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο που υπέβαλε αίτημα εξαίρεση της προιασταμένης της Εισαγγελείας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Κατά τα λοιπά, ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα είναι ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, ακολουθούμενος από τον Νίκο Μανιαδάκη.

Οι δυο τους θα παρουσιαστούν στην προανακριτική την ερχόμενη Τρίτη, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση για την κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων.

Για τα υπόλοιπα πρόσωπα δεν έχει καταλήξει η επιτροπή, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Δ. προτείνει να πάρουν σειρά ως μάρτυρες ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της NOVARTIS Hellas, η Μ. Mαραγγέλη, πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, ο Ν. Μανίας, που έχει εργαστεί στο υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης παρέχοντας τεχνικές συμβουλές για τη διαμόρφωση των τιμών.

Ακολουθούν δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος με τα ονόματα «Κελέση» και «Σαράφης», η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ, Γ. Τερζάκης, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, τα μέλη κλιμακίου που μετέβησαν στη Βιέννη για τη συνάντηση με στελέχη του FBI, η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χ. Ντζούρας και Σ. Μανώλης επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς.

Επίσης η Ν.Δ. προτείνει να καταθέσουν στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για τους οποίους ζήτησε να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Τελευταία, σύμφωνα με την πρόταση, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ήταν στη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή: Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, ‘Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ε. Βενιζέλος, Παναγιώτης Πικραμένος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads