18/10/2019 15:18

Μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» μπήκαν στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια, πριν λίγη ώρα. Πέταξαν τρικάκια και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα πριν τραπούν σε φυγή. Την ώρα που έφευγαν εκτόξευσαν μπογιές στην πόρτα του γραφείου. Τα τρικάκια έγραφαν σύνθημα για τον κλάδο της Υγείας. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Ένας άνδρας της ασφάλειας του υπουργού φέρεται να καταδίωξε τους δράστες και να κατόρθωσε να πιάσει τον έναν ο οποίος και προσήχθη στη ΓΑΔΑ.

Τι αναφέρει το κείμενο ανάληψης ευθύνης του Ρουβίκωνα

Με κείμενο που ανήρτησε λίγη ώρα αργότερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως αναφέρει, στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια.

Οι συγγραφείς του κειμένου επικρίνουν τον κ. Κικίλια ότι «κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες». Κατηγορούν, επίσης, τον υπουργό Υγείας για τις αποφάσεις αναφορικά με το ΚΕΘΕΑ.

Το κείμενο κάνει ειδική αναφορά στην περίπτωση του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1. Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα κατηγορεί τον κ. Κικίλια ότι συναντήθηκε με τους γονείς του παιδιού δεν προσέφερε λύση, επικαλούμενος το γεγονός, όπως λένε, ότι η θεραπεία που ζητούν οι γονείς, δεν υποστηρίζεται από εκτενή βιβλιογραφία.

Παράλληλα, η οργάνωση επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό για τη ζωή του παιδιού, ενώ το ίδιο επιχειρεί και για την περίπτωση καρκινοπαθή που περίμενε 3,5 μήνες για το κατάλληλο φάρμακο.

Β. Κικίλιας: Δεν τρομοκρατούμαι από τους ανάνδρους Ρουβίκωνες που απείλησαν εργαζόμενους

Φωτογραφίες από τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην πόρτα του γραφείου καθώς κι ένα τρικάκι, ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο μήνυμά του, ο κ. Κικίλιας αναφέρει αναλυτικά:

Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισεβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ.
Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads