9/10/2019 12:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), πραγματοποιούν μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του αυτή την ώρα.

«Ο υπουργός Υγείας με την ΠΝΠ επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά το μέχρι σήμερα αυτοδιοικούμενο ΚΕΘΕΑ, το οποίο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εκλέγει δημοκρατικά από τη βάση του το άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού. Όπως προσθέτουν, η ΠΝΠ «αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα».

Ακόμη, ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μία εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads