5/10/2019 13:07

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει αποφασίσει να διορίσει ως πρόεδρο του ΕΟΔΥ (το νέο οργανισμό που αντικαθιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ) τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο Υγείας. Έχει διατελέσει επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθνηναίων. Επίσης είναι σύζυγος της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Ευας Αντωνοπούλου.

Όσοι γνωρίζουν καλά το χώρο αναφέρουν ότι ο διορισμός είναι θέμα λίγων ημερών. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι όμως γνωστός και για άλλους λόγους. Είναι πολύ στενός φίλος του Βασίλη Κικίλια και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Μάλιστα επί μήνες κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι θα είναι κουμπάρος στο γάμο του υπουργού με την Τζένη Μπαλατσινού, μαζί με τη σύζυγό του και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Εύα Αντωνοπούλου. Κάτι που όμως τελικά δεν συνέβη.

Αυτό όμως που δημιουργεί τον πιο έντονο προβληματισμό είναι οι σχέσεις του Παναγιώτη Αρκουμανέα με τον ισχυρό άνδρα της Novartis, Κωσνταντίνο Φρουζή. Το όνομα του Παναγιώτη Αρκουμανέα περιλαμβάνεται στη λίστα των φίλων του Κ. Φρουζή που τους προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συναντηθεί μαζί τους, μέσω του περιβόητου e-mail που είδε το φώς της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2018.

Eπίσης, σύμφωνα με το documentonews.gr ο κ. Αρκουμανέας δούλευε στη C&C, την εταιρεία που είχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, γνωστό για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που δούλευε η σύζυγος Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και η οποία έκανε τα γνωστά συνέδρια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Αρκουμανέας ξεκίνησε σαν υπάλληλος του Γριβέα. Μετά από εκεί πήγε στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Κακλαμάνη καθώς και στο υπουργείο Υγείας επί υπουργίας του.

Τι απαντά ο Β. Κικίλιας

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο twitter του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, o οποίος υποστήριξε δημόσια, ότι ο νέος Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Παναγιώτης Αρκουμανέας, είναι ο κουμπάρος του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Και σχολίασε: «Τον επέλεξε με βάση τον νόμο για το επιτελικό κράτος!!ΕΥΓΕ κ. Μητσοτάκη για τις επιλογές! Ένα από τα θετικά του βιογραφικού του είναι πως άλλαξε τέλεια τις βέρες στον γάμο!».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας έσπευσε να απαντήσει με το εξής σχόλιο: «Κουμπάροι μου είναι ο Ηλίας Καντζούρης & η Έμη Πανουσοπούλου. Αδιανόητη για εσάς η αξιοκρατία. Δε διαφέρετε σε τίποτα από τα trolls των 0.60».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads