5/10/2019 12:17

Πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια θα παραχωρηθεί ώστε να στεγαστούν πρόσφυγες στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά και ειδικότερα οι υπερπλήρεις δομές φιλοξενίας του ανατολικού Αιγαίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών, προς μίσθωση, όπου θα διαμένουν οι πρόσφυγες  που αιτούνται άσυλο.

Η παραχώρηση της πτέρυγας του νοσοκομείου προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Αντιδρούν κάτοικοι και εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ εκφράζει την αντίθεση του στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέροντας ότι «η πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμιγκ, είναι Νοσοκομείο. Κάθε άλλη χρήση της είναι προσχηματική. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει».

Η στέγαση και η ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων (που μόνο ανθρώπινη δεν είναι σήμερα) είναι καθήκον και ευθύνη της πολιτείας. Τη διεκδικούμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη. Μακριά από μας λοιπόν κάθε σκέψη πως είμαστε αντίθετοι στην στέγαση και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Τα σημερινά κολαστήρια των προσφύγων, είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι αντικειμενικό πρόβλημα έλλειψης δομών. Άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες άδεια κρατικά κτήρια και χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν, σ’ όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι η παραχώρηση της συγκεκριμένης πτέρυγας για τους πρόσφυγες είναι υποκριτική και μόνο ως πρόφαση χρησιμοποιείται. Ως υλοποίηση πολιτικής απόφασης που εδώ και χρόνια δεν μπόρεσε να «περάσει» εξ’ αιτίας του αγώνα των εργαζομένων και των κατοίκων. Ως εργαζόμενοι του Α. Φλέμιγκ και στην περίθαλψη γενικότερα αρνούμαστε να δεχτούμε ένα ακόμα λουκέτο στο χώρο μας. Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους μας αλλά και στο λαό της περιοχής αυτή τη νέα «επιχείρηση» της Κυβέρνησης”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ

Διαφωνούμε κάθετα με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.
Τα Νοσοκομεία δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές.
Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις.

Το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ δημοσιοποιήθηκε το 1986 και λειτουργούσε έως το έτος 2013 με τα δύο του κτήρια του «Τσαγκάρη» και του «Μπόμπολα». Μετά τις διαθεσιμότητες οι κλινικές μεταφέρθηκαν από το κτήριο Μπόμπολα και τώρα εκεί λειτουργούν τα πλυντήρια του Νοσοκομείου και το αρχείο ασθενών.
Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δεν προχώρησε ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου που προέβλεπε στο κτήριο Μπόμπολα να αναπτυχθούν υπηρεσίες αποκατάστασης και άλλες υπηρεσίες υγείας, παρότι ο Οργανισμός εγκρίθηκε από το τότε ΚΕΣΥΠΕ.
Η κυβέρνηση μπροστά στην επιβεβλημένη απόφαση αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες πήρε τη λάθος απόφαση. Δημιουργεί εντός Νοσοκομειακού χώρου κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Τη στιγμή που στις εφημερίες γεμίζουν ράντζα τα Νοσοκομεία στην Αττική και είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη νέων κλινικών.
Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που δίπλα του θα έχει κέντρο φιλοξενίας.
Είδατε τι γίνεται στη Λέρο με το hot spot που υπάρχει εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Τα κτήρια των Νοσοκομείων ακόμη και άδεια δεν προσφέρονται για τέτοιες χρήσεις!!! Αν είναι δυνατόν!!!

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads