4/10/2019 15:15

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή. Στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του.

Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκ. ευρώ.

Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του.

Η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα επηρεάσει καθόλου το σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού, καθώς είναι σαφές ότι η διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση, η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ.

Επιπλέον, δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει την στρατηγική του οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης».

Για «διάλογο κουφών» έκανε λόγο αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γιώργος Μπαρδάνης. Όπως είπε, «ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να χωρέσει στην τεχνοκρατική λογική του τρόπου με τον οποίο διοικούνται τα νοσοκομεία. Εμείς δεν έχουμε ιεραρχία με την έννοια που κατανοεί ο υπουργός. Ο θεραπευόμενος του προγράμματος, μπορεί να γίνει αύριο Πρόεδρος του Δ.Σ. Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ. Δεν είμαστε νοσοκομεία με διαχωρισμούς, «από εδώ, οι γιατροί, από εδώ οι ασθενείς». Είναι εντελώς άλλη η φιλοσοφία των κοινοτήτων και ο κ. Κικίλιας δεν την έχει κατανοήσει»

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads