29/9/2019 19:40

Μεγάλη πυρκαγιά και σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, ενώ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης δεν αφήνουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρήσουν.

Οι Αρχές έστειλαν διμοιρίες ΜΑΤ από το ΟΑΚΑ, όπου είχαν τοποθετηθεί για το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του lesvosnews.gr Γιάννης Σινάνης υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς, μία γυναίκα και ένα παιδί.

Οι επίσημες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό.

Οι μετανάστες προκάλεσαν επεισόδια στον καταυλισμό, η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη στο σημείο, ενώ επικρατεί χάος με τον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί.

Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες. Την ίδια ώρα, οι καπνοί φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες πηγαίνουν στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στη συνέχεια, η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πηγή:lesvosnews.gr

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads