25/9/2019 17:15

Ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι κάθε πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά σύνθεση του, είναι ότι πρέπει να για τονώσουμε την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας και να αποκτήσουμε την απαραίτητη ώθηση προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές απαιτήσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να το εντάξουμε και εμείς  στις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές αντικαθιστώντας τον καφέ;

Οφέλη

Το μαύρο τσάι περιέχει στη σύνθεση του μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και ισχυρών θεραπευτικών ιδιοτήτων που το καθιστούν έναν εξαιρετικό τρόπο πρόληψης και θεραπείας διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων προστατεύοντας τον οργανισμό από τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, αρτηριοσκλήρυνσης και άλλων καρδιαγγειακών διαταραχών.

Η παρουσία πολυφαινολών – ουσίες με ισχυρές αντικαρκινικές δράσεις- βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για διάφορες μορφές καρκίνου συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη κ.α

Άλλες σπουδαίες ενώσεις περιλαμβάνουν τανίνες, αμινοξέα, κατεχίνες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση του άγχους, στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης, στην ενίσχυση της υγείας του στόματος και στην ενδυνάμωση των οστών.

Άλλα εντυπωσιακά οφέλη που προσφέρει η συχνή κατανάλωση μαύρου τσαγιού περιλαμβάνει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αποτελεσματική ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας, τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την άμεση καταπολέμηση των δυσάρεστων συμπτωμάτων του άσθματος.

Φαρμακευτικές χρήσεις

Όπως έχει αποδειχθεί, το μαύρο τσάι περιέχει δράσεις, οι οποίες φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Πονοκέφαλο – Πνευματική διαύγεια – Εγρήγορση:  Η κατανάλωση 250 mg καφεΐνης ημερησίως μπορεί να βοηθήσει στην άμεση ανακούφιση του πονοκεφάλου, να τονώσει τα επίπεδα ενέργειας και ευεξίας, καθώς επίσης και να ενισχύσει τη πνευματική διαύγεια.

Καρδιακή προσβολή- Πέτρες στα νεφρά: Ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι καθημερινά, βοηθά στη μείωση κινδύνου καρδιακής προσβολής και αποτρέπει το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.

Αθηροσκλήρωση: Καταναλώνοντας 1 έως 4 φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης.

Νόσος του Parkinson: Σύμφωνα με μελέτες, όσοι κατανάλωναν 3-5 φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν Parkinson και νόσο του Alzheimer.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads