25/9/2019 12:10

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αποστέλλουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) θυμίζοντας του τις 800 συμβάσεις που έχει υποσχεθεί για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, απειλώντας με μαζικές αποχωρήσεις και καλώντας τον να πάψει να είναι απλός παρατηρητής των γεγονότων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ολόκληρη η σχετική επιστολή των γιατρών (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ):

Προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Οπως γνωρίζετε, τον Ιούλιο 2018, με απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργειου Υγειας έγινε μονομερής διακοπή των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με όλους τους Παθολόγους, Γενικούς Ιατρους και Παιδιάτρους που ήταν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό απο το 2012. Η προκύρηξη για συμβεβλημένους Οικογενειακούς Ιατρούς αυτών των ειδικοτήτων είχε παταγώδη αποτυχία ως προς την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων. Η αμοιβη τους καθορίζεται βάση του αριθμού των εγγεγραμμενων ασφαλισμένων ανα ιατρό, γεγονός που θα εφαρμοστεί απο τον τρέχοντα μήνα. Το κάλεσμα από τον ΕΟΠΥΥ για εγγραφή ασφαλισμένων δεν είχε ανταπόκριση, χωρίς να φέρουν οι ιατροί κάποια ευθύνη για την προφανή αποτυχία του εγχειρήματος.

Κύριοι υπουργοί, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εχει καταθέσει τις προτάσεις σε εσάς στη συνάντηση μας αλλά και δημοσίως, προτείνοντας την επαναφορά των υφισταμένων μέχρι τον Ιουλιο 2018 συμβασεων με τη μορφή που είχαν, για όλους. Από την επικοινωνια των ιατρών μελών μας προβλέπεται κύμα παραιτήσεων από τους συμβεβλημενους ιδιώτες οικογενειακους ιατρους, που στην παρουσα φάση δεν ξεπερνουν τους 600 πανελληνίως, όταν οι συμβεβλημενοι αντίστοιχων ειδικοτήτων περσι το καλοκαίρι ξεπερνουσαν τις 2000. Σας καλούμε να δράσετε και να μην μείνετε απλοί παρατηρητές των γεγονότων που θα ακολουθήσουν.

Αναφερθήκατε σε νέες 800 συμβάσεις για τις υπόλοιπες ειδικότητες, εφαρμόστε το!

Επαναφέρετε και τους συμβεβλημενους που υπήρχαν και θα έχετε ενα ισχυρό δικτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πανελλαδικά, σε εξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρεία με υπηρεσίες στον ασφαλισμένο πολίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Δημήτριος Οικονόμου

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads