8/9/2019 13:12

Με την απόφαση του ελληνικού λαού, «απευθύνομαι από το βήμα της ΔΕΘ ως πρωθυπουργός», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα που αφορούν και τον χώρο της υγείας σχετικά με το clawback και τις προσλήψεις στην ΠΦΥ.

Αναλυτικά οι αναφορές του Πρωθυπουργού:

Clawback στο Φάρμακο

«Ως ελάχιστο κίνητρο η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα, σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν (έως 50 εκ. ευρώ για το 2019) μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback».

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «όποιος επενδύει σε διεθνώς ανταγωνιστικά και εμπορεύσιμα προϊόντα, κάτι στο οποίο υστερεί σημαντικά η ελληνική οικονομία, όποιος δημιουργεί μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, όποιος φέρνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία ανταμείβεται».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «νέες επενδύσεις αξίας 460 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθούν από 17 φαρμακοβιομηχανίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα επενδυτικά σχέδια βρίσκονται ήδη στα χέρια των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης».

Προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

«Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Και εκεί αποσκοπούν μέτρα όπως οι ψηφιακοί προσωπικοί φάκελοι! Η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και  2.000 προσλήψεις νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας. «Οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντά τους».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads