6/9/2019 14:16

Μια πρωτοφανή υπόθεση για τα δεδομένα δημόσιου νοσοκομείου δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, που αφορά γιατρό γυναικολόγο-μαιευτήρα στο νοσοκομείου Πολυγύρου.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν επικουρικοί γιατροί οι οποίοι προσλήφθηκαν με προκήρυξη που αφορούσε την πρόσληψη 1100 Επικουρικών Ιατρών με παράταση, αφού κανονικά εργάζονταν έως τις 31/12/2018.

Παρά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, πληρώνονται όλων οι μισθοί και οι εφημερίες χωρίς προβλήματα, παρότι υπερέβησαν τους 24 μήνες απασχόλησης, επειδή μεσολάβησε διαγνωστική διαδικασία όπως ορίζει ο Νόμος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ όμως υπάρχει ένας γιατρός στους 1100 που δεν πληρώνεται ο μισθός του και οι εφημερίες του για επτά μήνες.

Ο λόγος για έναν γιατρό μαιευτήρας- γυναικολόγος του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει χρήματα στον λογαριασμό του «εφημερεύει κανονικά και στηρίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πεισματικά η Διοίκηση αρνείται να του εξοφλήσει τα δεδουλευμένα παρότι υπάρχει εντέλλεστε από τους προηγούμενους Υπουργούς Υγείας, επικαλούμενη αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πως οι υπόλοιποι γιατροί της ίδιας κατηγορίας στα άλλα Νοσοκομεία πληρώνονται; Ο γιατρός είναι σε απόγνωση αφού δουλεύει νόμιμα χωρίς όμως να πληρώνεται τους μισθούς. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα», σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads