29/8/2019 12:42

Η LEO Pharma, ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου, νέα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε η Catherine Mazzacco, θέση την οποία κατείχε για 11 χρόνια η Gitte Aabo, η οποία αποχώρησε μετά από 27 χρόνια σημαντικής πορείας στην εταιρεία.

Η LEO Pharma ακολουθεί μια φιλόδοξη στρατηγική έως το 2025 και τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει τη δημιουργία ισχυρής γραμμής παραγωγής R&D, καθώς και σημαντική ενίσχυση της αναγνωσιμότητάς της παγκοσμίως. Η επόμενη φάση της στρατηγικής της εταιρείας αφορά τις προετοιμασίες για την κυκλοφορία μιας σειράς από καινοτόμες θεραπείες, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο και η Gitte Aabo έχουν από κοινού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ηγεσίας, προκειμένου η LEO Pharma να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της.

Η Catherine Mazzacco είναι επιτυχημένο στέλεχος, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, στη διεθνή επιχειρησιακή διαχείριση, στρατηγική, στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στον φαρμακευτικό τομέα και τον τομέα των επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας και της διεύρυνσης της χρήσης των βιολογικών παραγόντων στην ανοσολογία. Κατά την πολύχρονη επαγγελματική και επιχειρησιακή της πορεία έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως: επικεφαλής των Παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων του τμήματος BioPharma της GE Healthcare καθώς και σε πολυάριθμες ηγετικές θέσεις στην Abbott στα τμήματα των φαρμακευτικών προϊόντων, της διαγνωστικής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. 

H Catherine Mazzacco είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού από το Université de Technologie de Compiègne (Γαλλία). Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2011. Με την ανάληψη νέων καθηκόντων μετακόμισε από τη Βοστώνη στη Δανία.


Η Catherine Mazzacco δήλωσε: «Αποτελεί πραγματική τιμή για μένα ότι μου ζητήθηκε να αναλάβω την ηγεσία της LEO Pharma. Πρόκειται για μια εταιρεία με ισχυρή κληρονομιά και ακόμα ισχυρότερο μέλλον. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα των ανθρώπων της LEO Pharma και την ισχυρή αναγνώρισή της από τους ασθενείς και τους γιατρούς. Στοιχεία που αποτελούν σημαντικά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη διεύρυνση του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της LEO Pharma».

LEO Pharma, παγκόσμιος ηγέτης στην κλινική δερματολογία 

Η δερματολογία μεταβάλλεται ραγδαία. Τα τελευταία χρόνια, τα επιστημονικά επιτεύγματα στη βιοτεχνολογία και την ανοσολογία έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από εντελώς νέες θεραπείες και σε νέα έρευνα σε ένα πεδίο που συχνά παραμελείται. Το γεγονός αυτό θα αλλάξει ριζικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν διαθέτουν σήμερα τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές για τις δερματικές νόσους από τις οποίες πάσχουν.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads