21/8/2019 12:31

Ένα ακόμα περιστατικό αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας καταγράφηκε, αυτήν τη φορά στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και συγκεκριμένα στο Ε’ Παθολογικό Τμήμα, τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18 Αυγούστου. Δύο αστυνομικοί κατέφτασαν στο νοσοκομείο, μετά από κλήση συγγενούς νοσηλευόμενης, για να «ψάξουν» εφημερεύοντα ιατρό!

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του, «συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.

Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να “ψάξουν” τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε, επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της».

Προφανώς οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, όπως αναφέρει το Σωματείο, «δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα».

Σημειώνει ακόμα το Σωματείο ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (π.χ. ΜΑΤ στον “Ευαγγελισμό” όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το “Αττικό” στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχτές με τον αστυνομικό αυταρχισμό και την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας ψυχιάτρου – προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο “Θριάσιο”, όταν ζήτησε το αυτονόητο, να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Ως υγειονομικοί είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δικό μας καθήκον απέναντι στους ασθενείς μας και, παράλληλα, θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, χωρίς επιχειρηματική δράση και χωρίς αποκλεισμούς!

Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και “κοινωνικού αυτοματισμού”».

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads