15/8/2019 20:06

Πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ του κ. Κικίλια και του κ. Πολάκη, στη σκιά του εθελοντή δασοπυροσβέστη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στον νυν υπουργό πως η νοσηλεία είναι δωρεάν στο ΚΑΤ, καθώς πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο:

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…) Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».ΥΓ πέστα και στον πρωθυπουργό που συννενοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση!

Απάντηση Β. Κικίλια

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας. «Θα καλύψουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε, «όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους χρόνο τώρα» είπε. «Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική», έγραψε στο τέλος της ανάρτησής του.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads