31/7/2019 18:03

Με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης διώκεται για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Ειδικότερα, σε σύνολο 176 παρόντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162, κατά ψήφισαν 13 και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Κρατώντας στα χέρια χοντρούς φακέλους με στοιχεία για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έδιναν στα ΜΜΕ μέσω διαφημιστικής καμπάνιας την ίδια περίοδο που η Ελλάδα χρώσταγε εκατομμύρια εμφανίστηκε στην Βουλή ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρώην αν Υπ Υγείας εξηγώντας τους λόγους που θεωρεί οτι η δίωξή του είναι πολιτική και όχι “ιδιωτική” αναφέρθηκε ονομαστικά και σε ιστότοπους αλλά και σε καθεστώς “χορηγήσεων”.

Μάλιστα έδωσαν 20.000 ευρώ στα παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη για ένα άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία! «Να δει ο κόσμος τα δεκαχίλιαρα και τα εικοσαχίλιαρα και τα δεκάδες εκατομμύρια που φεύγανε την περίοδο που χρωστάγαμε 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ελβετούς και πήγαν να μας κόψουν το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Παράλληλα μίλησε για «συμμορία Παπαδημητρίου» που έδρασε σε πολλούς υπουργούς.

«Να σας καταθέσω και αυτά εδώ, πάλι για να μείνουν στην ιστορία, για να μπορεί να τα δει ο ιστορικός του μέλλοντος. Είναι αυτά που είπα, ένα μέρος αυτών των συμβάσεων, να διαβάζεις εδώ να σηκώνεται η τρίχα της κεφαλής σου. Να δίνουν λέει σε μια εφημερίδα 20.000 ευρώ, Παραπολιτικά, Κουρτάκης (…) για να δημοσιεύει άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία (…) Προκαλώ τα ΜΜΕ να τα δημοσιεύσουν αυτά. Αν έχουν άντερα για να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, αυτά εδώ που είναι εδωμέσα, να τα δημοσιεύσουν. Να δει ο κόσμος τα δεκαχίλιαρα και τα εικοσαχίλιαρα και τα δεκάδες εκατομμύρια που φεύγανε την περίοδο που χρωστάγαμε 15 εκατομμύρια ευρώ στους Ελβετούς και πήγαν να μας κόψουν το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων. Γι αυτό δεν υπήρχαν λεφτά. Εμείς το ξεπληρώσαμε αυτό και ξαναπήρε μπρος το πρόγραμμα. Και εδώ να μοιράζει τα δεκαχίλιαρα σαν να είναι μαρούλια προκειμένου να ταΐζει τα ΜΜΕ με γελοίες δικαιολογίες.(…) Αυτό βέβαια δεν ξεκίνησε με τους τελευταίους. Αυτό το είχε ξεκινήσει ο κύριος Αβραμόπουλος. Και πιο πριν είχε ξεκινήσει. Είναι η υπόθεση ίδια. Αυτή η συμμορία είναι από τότε εκεί. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. Αυτός ο Παπαδημητρίου, και προσέφερε υπηρεσίες. Παιδιά ελέγχω τα ΜΜΕ. Έλα εδώ κύριε Αβραμόπουλε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κυρία Ζέτα Μακρή να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Λοβέρδε να σε φτιάξω. Έλα εδώ κύριε Άδωνη να σε φτιάξω. (…) Κοιτάξτε εδώ. Επιχορήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου, του τελευταίου: Του δώσανε λέει 1,5 εκατομμύριο για να χρηματοδοτηθεί η εθνική εκστρατείας πρόληψης κατά του καρκίνου. Και άλλα δύο εκατομμύρια για να κάνει αρχείο νεοπλασιών. Έφτιαξε ένα εξελάκι! Τριάμισι (εκατομμύρια) από το προϊόν του αντικαρκινικού εράνου. Εμείς τα τριάμισι που μείνανε τα δώσαμε στο Θεαγένειο, τον Άγιο Σάββα και στο Μεταξά, και αγοράσαμε μηχανήματα ακτινοθεραπείας.»

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads