7/5/2019 12:58

Έχετε χαμηλή ενέργεια, θέλετε να μείνετε στο κρεβάτι και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να αρχίσετε να δουλεύετε. Ένας πονοκέφαλος αρκεί για να έχει αρνητική επίδραση στην ευημερία και την ευτυχία σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έχετε πονοκέφαλο το πρωί, με το που ξυπνάτε. Εάν υποφέρετε από πρωινούς πονοκεφάλους, οι λόγοι που ακολουθούν ίσως μπορούν να εξηγήσουν το γιατί. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερα να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Το ξύπνημα με πονοκέφαλο είναι ένας απαίσιος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Έχετε χαμηλή ενέργεια, θέλετε να μείνετε στο κρεβάτι και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να αρχίσετε να δουλεύετε. Ένας πονοκέφαλος αρκεί για να έχει αρνητική επίδραση στην ευημερία και την ευτυχία σας.

Λόγοι για τους οποίους έχετε πονοκέφαλο το πρωί

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους έχετε πονοκέφαλο το πρωί. Υπάρχει λύση για την κάθε αιτία, αλλά πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε το πρόβλημα, για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε.

1-Βρουξισμός

Ο βρουξισμός είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους από το αναμενόμενο. Έτσι ονομάζεται η τάση να σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας, ενώ είστε ξύπνιοι ή όταν κοιμάστε. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις απαιτείται ένα ειδικό προστατευτικό εξάρτημα για τα δόντια. Χωρίς αυτό, άτομα που υποφέρουν από βρουξισμό μπορεί να καταλήξουν να καταστρέψουν τα δόντια τους.

Η ένταση από όταν σφίγγετε το σαγόνι σας θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο το πρωί. Ο βρουξισμός είναι συνήθως αποτέλεσμα άγχους, ανησυχίας ή κατάθλιψης. Μερικές φορές ακόμη και η χρήση προστατευτικού στο στόμα δεν εμποδίζει τον πρωινό πονοκέφαλο.

Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μιλήσετε όχι μόνο με έναν οδοντίατρο – ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει το εν λόγω προστατευτικό στόματος – αλλά και με έναν ψυχολόγο. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε την ένταση που νιώθετε κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν τρίζετε τα δόντια σας.

2-Ημικρανίες

Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε πονοκέφαλο το πρωί είναι οι ημικρανίες. Εάν δεν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί, μπορεί να υποθέσετε ότι είναι απλώς ένας κανονικός πονοκέφαλος. Μαζί με τη λήψη παρακεταμόλης ή ιβουπροφαίνης, ίσως υποθέσετε ότι αν ξανακοιμηθείτε ο πόνος θα σταματήσει. Ωστόσο, με τις ημικρανίες, αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Ημικρανία είναι ένας πολύ έντονος πόνος που μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες, ακόμα και όταν παίρνετε φάρμακα. Ο πόνος είναι συνήθως στη μία πλευρά του κεφαλιού και μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στα μάτια. Ο πόνος είναι παλλόμενος και οξύς. Αν και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ημικρανίας, το κεφάλι σας μπορεί να συνεχίσει να πονάει ακόμη μόλις ξυπνήσετε.

3 Αυπνία

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυπνία. Αυτό συμβαίνει όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο για πολλές συνεχόμενες νύχτες – όχι μόνο μία φορά. Η κούραση φαίνεται πολύ έντονη στα άτομα με αϋπνία, ενώ συχνά μοιάζουν θλιμμένα.

Τόσο το μυαλό όσο και το σώμα απαιτούν αρκετή ανάπαυση για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους πλήρως. Εάν δεν ξεκουράζεστε, η κόπωση και η έλλειψη ύπνου θα σας προκαλέσουν πονοκέφαλο μόλις ξυπνήσετε το επόμενο πρωί. Γι’αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τις διαταραχές ύπνου που ίσως έχετε.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads