25/4/2019 12:50

Άρθρο του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου στο toavriotisygeias.gr

Η εξαγγελία της ΝΔ για κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί την κορωνίδα των νεοφιλελεύθερων εξαγγελιών της ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη 2019. Τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, απ’οτι φαίνεται, αποτελούν σήμερα ”αγκάθι” για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Φαρμάκου. Kι η ΝΔ θέλει να δώσει το κομμάτι της…”πίττας” των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) στα μεγάλα φαρμακεία, αφού ΜΟΝΟ αυτά θα έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τα ακριβά φάρμακα για να τα πουλάνε στους ασθενείς, ενώ ο ΕΟΠΥΥ τα χορηγεί ΔΩΡΕΑΝ!

Αυτή είναι η διαφορά της σημερινής πολιτικής από την πολιτική του…”αύριο”. Κι η επόμενη ημέρα για τους βαρειά πάσχοντες θα είναι…νύχτα!

Διότι με την ΝΔ στην κυβέρνηση εκτός των άλλων, θα πρέπει ο καρκινοπαθής ή κάθε άλλος βαρειά πάσχων, να πηγαίνει στο ιδιωτικό φαρμακείο να αγοράζει και τα ακριβά φάρμακά του με ρευστότητα για τους φαρμακοποιούς, αφού θα πληρώνουν την συμμετοχή 10% ή 20%, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Επίσης ανάμεσα στα ΦΥΚ συγκαταλέγονται και φάρμακα κατηγορίας 1Α που λογίζονται νοσοκομειακά και δεν μπορεί να τα διαθέτει ένα ιδιωτικό φαρμακείο….

Ας αγρυπνά η κοινωνία κι ας υπερασπίζεται αυτά που έχει κατακτήσει και της ανήκουν κι ας διεκδικεί περισσότερα.

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads