23/4/2019 16:40

Ο Δημήτρης Αντωνίου ένα άτομο με κινητικές δυσκολίες παίρνει θέση για την διαμάχη ανάμεσα σε Π. Πολάκη και Σ. Κυμπουρόπουλο δηλώνοντας τα εξής:

Θα πάρω θέση στο ζήτημα σαν πολίτης και όχι σαν πολιτικός
Θα πάρω θέση στο ζήτημα σαν Δημήτρης Α. που βρίσκομαι σε αναπηρικό αμαξίδιο και όχι σαν ΑΜΕΑ που τυχαίνει να με λένε Δημήτρη

Οι παραπάνω τοποθετήσεις έχουν τις εξής σημασίες. Να διευκρινίσω ότι δεν ανήκω σε κάποιο χώρο της πολιτικής 100% από ΕΠΙΛΟΓΗ μου, οπότε οποιαδήποτε τοποθέτηση μου είναι επικίνδυνο να με ομαδοποιήσει με κάποια από τις δύο πλευρές, γι’ αυτό και θα προσέξω ΠΟΛΥ αυτά που θα πω.

1) Η ‘’διαμάχη’’ πολάκη-κυμπουρόπουλου είναι ξεκάθαρα πολιτική κόντρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, (κατά τη γνώμη μου πάντα). Δηλαδή είναι ένας αγώνας εντυπώσεων. Ο κυμπορόπουλος ποτέ δεν ‘’κατηγόρησε’’ τα επιδόματα (απλά έδωσε ίσως αφορμές όταν χρησιμοποίησε μαζί τις λέξεις επιδόματα και χάρες). Ο πολάκης ποτέ δεν επιτέθηκε στην αναπηρία, απλά με το άκομψο και απότομο τρόπο που τον χαρακτηρίζει έθιξε ένα ζήτημα που γενικά υπάρχει.

2) ‘’Ποια μέτρα είναι κοινωνική πολιτική υπέρ της ισότητας των ΑΜΕΑ και ποια είναι προσβλητικές χάρες;;’’
Για εμένα η κόντρα τους δεν έχει ουσία γιατί γίνεται με ΤΙΤΛΟΥΣ και όχι με ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι ξέρω και νιώθω αυτό που ήθελε να εκφράσει ο κυμπουρόπουλος αλλά και ο πολάκης έκανε μια εύλογη ερώτηση με πολύ λάθος και άστοχο τρόπο.

Η παραπάνω συζήτηση για εμένα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρειάζεται ανθρώπους με καλή διάθεση που να γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και να κάτσουν όλοι μαζί να δουλέψουν και να βρουν λύσεις.

Το να γίνεται ‘’η αναπηρία’’ όπλο στα χέρια των πολιτικών κομμάτων είναι ίσως ακόμη μια απόδειξη για το πόσο ‘’χαμηλά’’ έχει πέσει το πολιτικό σύστημα. Και για να χρησιμοποιήσω λέξεις που χρησιμοποιούν και λογικά ‘’καταλαβαίνουν’’ …. ΝΤΡΟΠΗ σε όποιο πολιτικό κόμμα με γενικόλογα και παρερμηνείες προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το χώρο της αναπηρίας.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads