22/4/2019 11:42

Με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μαζί με τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και το σύνολο των φορέων του κλάδου το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το εξοντωτικό clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ιατρικό κόσμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο δεκάδες μικρά και μεγάλα εργαστήρια και ιατρεία.

Ο ΠΙΣ αλλά και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, των Ενώσεων και όλων των φορέων που παραβρίσκονταν στην συνάντηση, έθεσαν αναλυτικά τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το clawback (αρπαγή) καθώς και το νέο μέτρο της μηδενικής συμμετοχής στις δωρεάν εξετάσεις που δικαιούνται μεγάλες κοινωνικές ομάδες, χωρίς όμως να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ. Έθεσαν τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ προ των ευθυνών του καθώς τα συνεχή κουρέματα και η αρπαγή των εισοδημάτων των ιατρών οδηγεί σε χιλιάδες λουκέτα και μαζικές απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων!

Τόσο το ΔΣ του ΠΙΣ όσο και οι εκπρόσωποι όλων των Ιατρικών Συλλόγων και των φορέων ζήτησαν ο ΕΟΠΥΥνα καλύπτει τη συμμετοχή των ασθενών σε εξετάσεις με μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή, όπως άλλωστε πράττει για το φάρμακο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο ΠΙΣ αλλά και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των φορέων, εξέθεσαν αναλυτικά το ζήτημα στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και εξήγησαν από την πλευρά τους ότι ο κλάδος δεν μπορεί πλέον να επωμιστεί κι άλλες επιβαρύνσεις, ενώ εξετάζεται το σοβαρό ενδεχόμενο ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αμέσως μετά το Πάσχα.

Το ενδεχόμενο αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι δε θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που θα οφείλεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να κοινωνικοποιήσει ουσιαστικά τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια.

Το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Ενώσεων –  Φορέων είναι αποφασισμένο να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο την οικονομική επιβίωση και την επιστημονική αυτοτέλεια των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads