22/4/2019 17:01

Δήλωση Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου στις αναφορές του Βουλευτή Μάριου Σαλμά.

Βέλτιον γαρ το σιωπάν’’, Μάριε

ΑΠΥΘΜΕΝΟ δείχνει το θράσος του Μάριου Σαλμά, όπου κατά την αγόρευσή του στην Βουλή, προσπάθησε θα εμπλέξει διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ (λέγοντας μάλιστα ασύστολα ψεύδη), στην υπόθεση που στήθηκε για χάρη του, εξασφαλίζοντας (στην εταιρεία συγγενικού του προσώπου και σε αυτόν ως συστεγαζόμενο…) ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1500 ευρώ ανά εξέταση ‘’Διαγνωστική Αρθροσκόπηση’’, αποζημίωση που δικαιολογείται για νοσηλεία δύο ημερών, ενώ η εξέταση που αυτός παράγγελνε (και διενεργούσε ενίοτε…), διαρκούσε περίπου 20-25 λεπτά!

Εκτός από τους υπαλλήλους ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί να εμπλέξει κι εμένα προσωπικά, μαζί με τους άλλους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘’ο Άγιος Ανδρέας’’, όπου εργαζόμουνα ως τον Δεκέμβρη 2015, για μια ανώνυμη καταγγελία του 2008 (περίοδο αμέσως μετά τον σεισμό της Πάτρας) που κρίθηκε από το ΣΕΥΥΠ και τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε ΚΑΝΕΝΑ επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος μας.

Μάριε Σαλμά,

Να ξέρεις πως ‘’καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται’’.

Εσύ αντίθετα, καλό θα ήταν να είχες κατά νου την παροιμία ‘’στο σπίτι του κρεμασμένου, για σκοινί δεν μιλάνε’’, πριν πείς όσα είπες στη Βουλή. 

Διότι, αυτό που διαπίστωσα εγώ τον Φεβρουάριο του 2016, όντας αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ, ήταν πως είχε εξασφαλιστεί μία προνομιακή τιμολόγηση μέσω ΚΕΣΥ, 1500 ευρώ για μια εξέταση ‘’διαγνωστικής αρθροσκόπησης’’, διάρκειας 20 λεπτών που γινόταν στο…συστεγαζόμενο με το ιατρείο σου, ‘’διαγνωστικό κέντρο’’ αρχικά κι έπειτα ‘’πολυϊατρείο’’…εδώ παίζουμε με τις λέξεις του ΠΔ 84/2001.

Κι είχα καθήκον να διαβιβάσω την υπόθεση, μέσω υπουργού, στο ΚΕΣΥ, όπως προβλέπει ο νόμος, ζητώντας να επανακοστολογηθεί η αποζημίωση της εξέτασης, πράγμα που έγινε, επειδή αυτή την αποζημίωση 1500 ευρώ που (σου) είχε εξασφαλίσει το ΚΕΣΥ, την θεώρησα προκλητική, για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την αξία καθεαυτής της εξέτασης. Και σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι που πριν ενάμισυ χρόνο είχαν ψηφίσει για την τιμή των 1500 ευρώ, το 2016 ψήφισαν ομόφωνα, για τα 150 ευρώ συν τα αναλώσιμα….

Στην συνέχεια, ατυχώς για εσένα, Μάριε Σαλμά, όλα πήραν τον δρόμο τους και με την ευκαιρία ακροαματικής διαδικασίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αποκαλύφθηκε η διαδικασία που είχε στηθεί, για να εξασφαλιστεί αυτή η προνομιακή τιμολόγηση της εξέτασης. Απόφαση ΚΕΣΥ σε…’’αίτημα’’ του Νοσοκομείου Αττικόν, υπογραφή από τους υπουργούς (Βορίδη, Γρηγοράκο) χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ (πονηρό, ε;), υλοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ και σύναψη σύμβασης παρά τις αντιρρήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης…Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Μάριε Σαλμά,

Στην κρίσιμη συνάντηση των διοικητικών στελεχών του Οργανισμού, παρουσία και του τότε προέδρου του ΕΟΠΥΥ και της Νομικής Υπηρεσίας, ήσουνα (αδικαιολογήτως) παρών. Αλήθεια, τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Το αν επηρεάστηκε ή όχι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από την παρουσία σου αλλά και την προγενέστερη υπουργική σου θέση με αρμοδιότητα επί του ΕΟΠΥΥ, αυτό είναι δικό της θέμα. Κι ήταν ακόμη, η διοίκηση που η ΝΔ είχε διορίσει.  Σίγουρα όμως η διεύθυνση συμβάσεων και σε εκείνη την συνάντηση, είχε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις, γραπτώς μάλιστα (και τα γραπτά μένουν!) για την σύναψη σύμβασης με την εταιρεία (της συζύγου σου…) που συστεγαζόταν –όλως τυχαίως;- με το ιατρείο σου.  

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί είναι πρωτίστως πολιτικό, είναι θέμα πολιτικής ηθικής και ταυτόχρονα διοικητικό-οικονομικό για τον ΕΟΠΥΥ…

Μάριε Σαλμά,

βέλτιον γαρ, το σιωπάν!   

ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατρός Πνευμονολόγος

Διευθυντής ΕΣΥ

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads