13/4/2019 14:50

Οι γυναίκες ώρες-ώρες αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά με εμάς και το αντρικό φύλο! Άλλες φορές διαπιστώνουμε ότι δεν συνεννοούμαστε, άλλες φορές κάνοντας έναν απολογισμό διαπιστώνουμε ότι ορισμένες λεπτομέρειες στάθηκαν ικανές να μας φέρουν σε ρήξη και καταλήγουμε πως θα ήταν όλα πιο εύκολα αν μαθαίναμε αυτά που εκνευρίζουν τους άντρες. Η συγκατοίκηση είναι κάτι που μας φέρνει πιο κοντά και βοηθάει στο να δούμε και άλλες πτυχές του συντρόφου και μάλιστα ορισμένες φορές μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα ακόμα και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Παρακάτω θα δείτε γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες, κυρίως στη συγκατοίκηση που φαίνεται ότι η σχέση αρχίζει να σοβαρεύει. Μέχρι πότε ίσως είναι πιο εύκολο να δείξουμε στον άλλον την καλή πλευρά του εαυτού μας, αλλά επειδή σίγουρα έχουμε και κάποια ελαττώματα βγαίνουν όταν αρχίζει η τριβή της καθημερινότητας. Δείτε λοιπόν γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες και συνήθως οι γυναίκες τις θεωρούμε λεπτομέρειες. Οι άντρες από την άλλη φαίνεται να μην έχουν την ίδια άποψη με εμάς!

10 Γυναικείες συμπεριφορές που εκνευρίζουν τους άντρες

1) Γκρίνια

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά φαίνεται να είναι στην κορυφή των ανδρικών συζητήσεων. Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες είμαστε πιο γκρινιάρες από τους ίδιους και μάλιστα  χρησιμοποιούμε την γκρίνια και σε ασήμαντα θέματα. Ένας άντρας εκνευρίζεται όταν οποιαδήποτε έξοδος συνοδεύεται με γκρίνια ή όταν την χρησιμοποιούμε στην προσπάθειά μας να αναφερθούμε σε κάτι που μας ενοχλεί. Πιστεύουν πως υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να συζητάμε και να λύνουμε κάποια θέματα. Όταν ένας άντρας φτάσει στο σημείο να φορέσει στη σύντροφό του την ταμπέλα της γκρινιάρας τότε φαίνεται να χάνει πιο εύκολα το δίκιο της. Δηλαδή, οποιαδήποτε αντίδρασή μας αρχίζει να μεταφράζεται ως γκρίνια και αυτό φαίνεται να δημιουργεί εντάσεις. Είναι μία συμπεριφορά που δεν θέλουν να κληθούν να αντιμετωπίσουν και αν αυτό συμβεί δύσκολα την διαχειρίζονται.

2) Αντιστροφή ρόλων

Είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και  αρκετές γυναίκες. Όταν ένας άντρας διαπιστώσει πως στη σχέση του η αντιστροφή των ρόλων είναι μία πραγματικότητα τότε φαίνεται να εκνευρίζεται ιδιαίτερα με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πολλοί είναι οι άντρες που θεωρούν πως οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε όσο περισσότερο γίνεται την ανεξαρτησία μας και το δυναμισμό μας χάνουμε το μέτρο. Ενώ κατά καιρούς έχουμε πει ότι οι άντρες θαυμάζουν τη δυναμική γυναίκα και την ανεξάρτητη πλευρά της ωστόσο υπάρχει μία λεπτή γραμμή την οποία αν την περάσουμε μπορεί να μας δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο ένας άντρας να θεωρήσει ότι μία γυναίκα μπορεί να τον  μειώνει με την στάση της οπότε νιώθει πως δεν είναι αυτός που όσο και να θέλει μπορεί να της προσφέρει την προστασία και την ασφάλεια που χρειάζεται κάθε γυναίκα να αισθάνεται δίπλα σε έναν άντρα. Η αντιστροφή των ρόλων στην εποχή μας φαίνεται να είναι γεγονός. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και δείχνει να επηρεάζει και να εκνευρίζει περισσότερο τους άντρες από τις γυναίκες.

3) Ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες

Πολύ συχνά οι άντρες κατηγορούν τις γυναίκες ότι ασχολούνται τόσο πολύ με κάποιες λεπτομέρειες ώστε γίνονται ιδιαίτερα κουραστικές. Από την άλλη οι γυναίκες γνωρίζουμε ότι ορισμένες φορές ψάχνουμε τόσο πολύ τις λεπτομέρειες που και εμείς οι ίδιες τα χάνουμε. Για παράδειγμα δεν είναι καθόλου περίεργο μία γυναίκα να αρχίζει να αναλύει το τι είπε, τον τρόπο που το είπε, τι εννοούσε ακόμη και ποια ήταν η έκφραση του προσώπου του ή η στάση του σώματός του. Αυτή μας η συνήθεια φαίνεται να εκνευρίζει ιδιαίτερα τους άντρες και να μην μπορούν να την καταλάβουν. Θεωρούν πως γινόμαστε υπερβολικές και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρόπο σκέψης μας. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι κάτι που μπορεί εύκολα να τους εκνευρίσει και να τους κουράσει. Ακόμη περισσότερο εκνευρίζονται όταν όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί σε ατελείωτες συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

4) Ψυχαναγκασμοί

Το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πολύ μεγάλη συζήτηση αλλά εμείς θα θέλαμε απλά να επισημάνουμε κάποιες συμπεριφορές γυναικών που φαίνεται να είναι ψυχαναγκαστικές ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας συγκατοίκησης. Κάτι για το οποίο συζητάνε αρκετοί άντρες είναι η περίπτωση που μία γυναίκα θέλει να επιβληθεί μέσα στον χώρο τόσο που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα. Η  υπερβολική  καθαριότητα θα μπορούσε να είναι ένα στοιχείο ψυχαναγκασμού από την πλευρά μιας γυναίκας. Συχνά θα ακούσουμε άντρες να παραπονιούνται λέγοντας πως η σύντροφός τους είναι τόσο υπερβολική με αυτό το θέμα που νιώθουν ξένοι μέσα στο χώρο τους και δεν μπορούν να κινηθούν. Η τάξη και η σειρά μπορεί να είναι κάτι που μας αρέσει στο χώρο μας αρκεί να μην είναι ικανά να μας οδηγήσουν στην παράνοια! Κάτι ακόμα που μπορεί να εκνευρίσει τους άντρες είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ημέρας το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουμε οτιδήποτε και αν γίνει. Πάντα μιλάμε για τις περιπτώσεις που οδηγούμαστε στις υπερβολές και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και να αρχίσει να απομακρύνεται.

5) Αντιδραστική συμπεριφορά

Μία γυναίκα η οποία έχει συνηθίσει να είναι αντιδραστική δημιουργεί εύκολα πρόβλημα στον σύντροφό της σε μία συγκατοίκηση. Κάνουμε λόγο για τις περιπτώσεις που μία γυναίκα θέλει να αντιδράει σε  οποιαδήποτε άποψη του συντρόφου της χωρίς πρώτα να μπαίνει στη διαδικασία να τη φιλτράρει. Φαίνεται να είναι μία εγωιστική στάση και ένας άντρας που βιώνει μία τέτοια κατάσταση εκνευρίζεται πάρα πολύ και εύκολα θα απομακρυνθεί. Ορισμένες φορές μια τέτοια γυναικεία συμπεριφορά έχει να κάνει με τον φόβο της ίδιας της γυναίκας ο οποίος βρίσκεται κάπου μέσα της για να της τονίζει το «πρόσεχε μην σε μειώσει». Ουσιαστικά φαίνεται να είμαστε προκατειλημμένες και στην προσπάθειά μας να μη χάσουμε το ρόλο μας και τον σεβασμό από το σύντροφό μας προτιμάμε να αντιδράμε ώστε να φαίνεται η δυναμική πλευρά του εαυτού μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να εκνευρίσει  έναν άντρα και να  αρχίζει να λειτουργεί και αυτός με τον ίδιο τρόπο στην προσπάθειά του να ισορροπήσει την κατάσταση. Δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να καταλάβει τους λόγους ή να ψάξει λίγο βαθύτερα ώστε να βρει τι συμβαίνει πίσω από αυτήν τη συμπεριφορά μας.

6) Καθυστερούμε να ετοιμαστούμε

Για να ελαφρύνουμε λιγάκι το συγκεκριμένο θέμα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε αυτό το οποίο εκνευρίζει όλους τους άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας! Πόση ώρα σας περιμένει να ετοιμαστείτε; Αυτό είναι κάτι το οποίο αναφέρουν όλοι οι άντρες και αν μία γυναίκα δεν καθυστερεί είναι για αυτούς κάτι ιδιαίτερο που πολύ δύσκολα συναντούν. Η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές οι γυναίκες γινόμαστε υπερβολικές και θεωρούμε πως αυτή μας η καθυστέρηση είναι κάτι απαραίτητο. Αν όμως συμβεί σε εμάς δύσκολα θα το δεχτούμε και θα το ανεχτούμε. Μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι η καθυστέρηση κάποιες φορές οφείλεται στο ότι η γυναίκα έχει πολλά περισσότερα πράγματα να κάνει, όταν πρόκειται να ετοιμαστεί, από έναν άντρα αλλά δεν χρειάζεται να ξεπερνούμε και τα όρια θεωρώντας δεδομένο ότι πρέπει να μας περιμένουν. Αυτό που δημιουργούμε, για παράδειγμα, είναι ένας εκνευρισμός πριν την έξοδο που δεν αρέσει σε κανέναν από τους δύο.

7) Επισημαίνουμε συνεχώς τις υποχρεώσεις τους

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μία συγκατοίκηση δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις παραπάνω από μία σχέση κατά την οποία το ζευγάρι είναι σε ξεχωριστούς χώρους. Αυτό που εκνευρίζει περισσότερο όμως έναν άντρα είναι όταν φροντίζουμε να επισημαίνουμε συνεχώς ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους. Πιστεύουν ότι αυτό το κάνουμε γιατί θεωρούμε πως αν δεν τις επισημάνουμε δεν θα ασχοληθούν με αυτές. Αυτή η συμπεριφορά μας αυτόματα τους ξυπνάει τον εγωισμό! Αρχίζουν να σκέφτονται πως δεν τους θεωρούμε ικανούς να στηρίξουν αυτή τη συγκατοίκηση και μάλιστα μπαίνουν αμέσως στη διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτό τους με εμάς. Επίσης τους τρομάζει η ιδέα ότι προσπαθούμε να αναλάβουμε το ρόλο της μαμάς και αυτό ξέρουν ότι θα δημιουργήσει προβλήματα μέσα στη σχέση. Δηλαδή όπως η μαμά τους θα τους μιλούσε για τις υποχρεώσεις τους ώστε να είναι σίγουρη ότι θα τις αναλάβουν, κάπως έτσι θεωρούν ότι κινούμαστε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι φτάσει στο σημείο να εκνευριστεί με αυτή την κατάσταση θα έχουμε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

8) Προσπαθούμε να τους αλλάξουμε

Οι άντρες υποστηρίζουν πως αυτή είναι μία ξεκάθαρα γυναικεία αντίληψη. Δηλαδή θεωρούμε πως με τον τρόπο μας θα μπορέσουμε να τους αλλάξουμε. Εμείς πάλι από την πλευρά μας θα λέγαμε πως  μία τέτοια συμπεριφορά παρατηρούμε κατά καιρούς και από τους άντρες, αλλά ας δούμε τι συμβαίνει από τη δική τους πλευρά. Όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουν οι περισσότεροι ότι με αυτά τα οποία τονίζουμε για την συμπεριφορά τους, για τις αντιδράσεις τους ή ακόμα ορισμένες φορές και για την εμφάνιση, είναι  πως αυτό που στην πραγματικότητα θέλουμε είναι να αλλάξουν. Κάποιες φορές αυτό είναι μία παρεξήγηση! Ωστόσο συχνά συναντούμε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως και να ‘χει ένας άντρας εκνευρίζεται πάρα πολύ όταν διαπιστώσει πως η σύντροφος του προσπαθεί να τον αλλάξει με κάθε τρόπο και θεωρεί πως δεν εκτιμάει στην πραγματικότητα και δεν αγαπάει αυτό που γνώρισε.

9) Διαχυτικότητα με άλλους άντρες

Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται ένας εκνευρισμός στους άντρες τον οποίο στην πραγματικότητα οι γυναίκες μπορούμε να τον καταλάβουμε. Όσο αυθόρμητες και παρορμητικές και αν ήμασταν τη στιγμή που μας γνώρισε δεν μπορούν με τίποτα να το συνηθίσουν κατά τη διάρκεια μιας σχέσης. Κάποιες γυναίκες είναι πιο διαχυτικές με άλλους άντρες ακόμα και όταν είναι σε σχέση δείχνοντας μία φιλική διάθεση. Αυτό δεν γίνεται πάντα κατανοητό από την πλευρά των ανδρών και μπορεί να τους εκνευρίσει ιδιαίτερα. Από την άλλη οι γυναίκες που έχουν μία τέτοια συμπεριφορά αρχίζουν και πιέζονται με την αντίδραση του συντρόφου και θεωρούν πως προσπαθεί να μειώσει όσο γίνεται την κοινωνικότητά τους. Μπορεί να μην κρύβεται κάτι πονηρό πίσω από μία τέτοια γυναικεία συμπεριφορά, αλλά ένας άντρας αισθάνεται πως θίγεται από αυτήν. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους και να αμφιβάλλουν για την αυθόρμητη στάση της συντρόφου τους.

10) Δείχνουμε πάντα τη δυναμική μας πλευρά

Όπως είπαμε και παραπάνω ένας άντρας θαυμάζει τη δυναμική πλευρά μιας γυναίκας αλλά όταν ξεπερνάμε τα όρια στην προσπάθειά μας να το δείχνουμε όσο περισσότερο γίνεται στο σύντροφό μας, τότε μπερδεύουν τη συμπεριφορά μας με τον εγωισμό και πιστεύουν πως αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε είναι ότι δεν έχουμε κανέναν ανάγκη.  Σκεφτείτε λοιπόν τι συνέπειες μπορεί να έχει μέσα στη σχέση μία τέτοια γυναικεία συμπεριφορά. Θεωρούν πως θέλουμε να έχουμε πάντα το πάνω χέρι και αυτό τους απασχολεί πολύ για την εξέλιξη της σχέσης. Δεν το παίρνουν τόσο χαλαρά όσο μπορεί ορισμένες φορές να δείχνουν και μάλιστα εκνευρίζονται πάρα πολύ με αυτό. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άντρες το ανέφεραν πολύ αργότερα όταν πλέον η σχέση  είχε διαλυθεί. Υπάρχουν γυναίκες που προσπαθούν μονίμως να βγουν από πάνω με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε μία συζήτηση, να είναι πάντα η άποψή τους η πιο σημαντική και να ελέγχουν οι ίδιες τα πάντα μέσα σε αυτή τη σχέση. Μπορεί για κάποιες από εσάς να ακούγεται μία ακραία κατάσταση και όμως τη συναντούμε σε αρκετά ζευγάρια στην εποχή μας. Φανταστείτε λοιπόν πόσο εκνευρισμό μπορεί να  δημιουργήσει σε έναν άντρα και τι σκέψεις μπορεί να κάνει όταν διαπιστώσει ότι αυτή η συμπεριφορά της συντρόφου του είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους.


  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads