5/4/2019 13:55

Με σκοπό την διεύρυνση της πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, οι εταιρείες AstraZeneca και MSD ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται στενά για την από κοινού προώθηση και ανάπτυξη ογκολογικής θεραπείας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο. Πρόκειται για μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία η οποία στη χώρα μας τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2019.

Με το σκεπτικό ότι η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενειών –παρά τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις- θέτει ακόμα σημαντικές προκλήσεις, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δράσουν από κοινού φιλοδοξώντας να συμβάλλουν πιο δυναμικά στην προσφορά θεραπευτικών λύσεων σε ογκολογικούς ασθενείς.

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Agata Jakoncic, δήλωσε σχετικά: «Στην MSD εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια. Έχουμε πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο πεδίο της ογκολογίας διαθέτοντας ένα ευρύτατο κλινικό πρόγραμμα αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με άλλες κορυφαίες εταιρίες, όπως αυτή με την AstraZeneca. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη θεραπεία των ασθενών με γυναικολογικούς καρκίνους τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως».

 Σχετικά με την MSD

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει μακροβιότερη και καλύτερη ποιότητα ζωής. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της  εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα  φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε. Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι παθήσεις του καρδιο-μεταβολικού, η νόσος Alzheimer, μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρώτο-εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads