1/4/2019 12:20 

Ο Γιάννης Δαγρές, φαρμακοποιός και μέλος του ΠΦΣ με αφορμή  τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΦΕΕ, Ολύμπιου Παπαδημητρίου, σχετικά με το clawback σχολίασε με σχετική του ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

”Μόνον ατυχείς, τυχοδιωκτικές, παρακίστικες και δυσοίωνα κοντόφθαλμες μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΦΕΕ αναφορικά με το να…πληρώσουν άλλοι (!!!) τις δικές τους υποχρεώσεις (claw-back), στην εθνική προσπάθεια για εξορθολογισμό της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Λυπηρό, επικίνδυνο, και αρκούντως…ελληναράδικο…

Και είναι κρίμα, επειδή υποτίθεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τροφοδοσία του πληθυσμού με φάρμακα, με ασφάλεια και ποιοτικά εχέγγυα,
κανονικά όλοι μας δηλαδή, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε πέρα από την παρτούλα μας, το στενό και κοντόφθαλμο μικροσυμφέρον μας δηλαδή.

Θα έπρεπε, με άλλα λόγια, ως θεσμικοί συνομιλητές της Πολιτείας σε θέματα φαρμάκου, να σκεφτόμαστε το γενικό καλό του τόπου, πρώτα και πάνω απ΄ όλα.

Οι Φαρμακευτικές Εταιρείες, δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν ακόμα πολλή δουλειά να διανύσουν, και πολλά συνειδησιακά θέματα να ξεπεράσουν,

αν θέλουν να αποκτήσουν κάποια στιγμή αξιοπιστία, και να λαμβάνεται η γνώμη τους υπ΄ όψη χωρίς εύλογη δυσπιστία”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads