1/4/2019 14:50

Ερευνητές νέας μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία κατανάλωση αλκοόλ που να είναι ασφαλής για τη γενικότερη υγεία – ένα εύρημα που μάλλον θα προκαλέσει έκπληξη στους μετριοπαθείς πότες και σίγουρα αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από μερίδα της επιστημονικής κοινότητας.

Πολλοί από εμάς απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα κατά τη διάρκεια του δείπνου, πιστεύοντας ότι αυτή η μικροποσότητα αλκοόλ δεν θα μπορούσε να τους επηρεάσει.

Νέα αμερικανική έρευνα ωστόσο προειδοποιεί ότι, ακόμη και ένα μικρό ποτό ημερησίως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας, αυξάνοντας μάλιστα τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Washington στο St. Louis, ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερα από 400.000 άτομα ηλικίας 18 έως 85 ετών. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Alcoholism: Clinical & Experimental Research, έδειξαν ότι η κατανάλωση ενός ή δύο αλκοολούχων ποτών τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα- η οποία χαρακτηρίζεται ως υγιής σύμφωνα με τις σημερινές κατευθυντήριες γραμμές- αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 20%, συγκριτικά με κατανάλωση τρεις φορές την εβδομάδα ή λιγότερο.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads