28/3/2019 11:36

Μπλόκο στις εισόδους των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών  έβαλαν εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων σήμερα το πρωί.

Οι
εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της εκθέσουν τα αιτήματά τους και εξηγούν πως έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την προηγούμενη κινητοποίησή τους κατά τη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δεσμεύθηκε να κλειστεί το ραντεβού της ομοσπονδίας με την υπουργό αλλά ακόμη βρίσκονται εν αναμονή.

«Οι
εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες.

Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. 400 υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε προηγούμενη κινητοποίησή της έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 14 Μαρτίου, είχε ζητήσει ραντεβού με την Έφη Αχτσιόγλου για να της θέσουν τα αιτήματά τους και, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, έλαβαν, από Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τη δέσμευση ότι θα κλειστεί κάποιο ραντεβού, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

“Δεν μπορούν να παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια με τους εργασιακά εξουθενωμένους Επαγγελματίες Υγείας και Πρόνοιας που αποδεδειγμένα εργάζονται σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το αίτημα είναι δίκαιο. Η κυρία Αχτσιόγλου θέλει δε θέλει θα μας δει», διαμηνύει έξω από την πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Μιχάλης Γιαννάκος.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads