29/1/2019 13:44

Σε περίπτωση που έχετε αέρια στο στομάχι θα αισθάνεστε μια μόνιμη ενόχληση από το φούσκωμα και την πρησμένη κοιλιά. Πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό συνήθως συμβαίνει από αέρια που συσσωρεύονται στο στομάχι και προκαλούνται από την κακή διατροφή, σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής. Τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι ευεργετικές για την υγεία.

Να έχετε όμως υπόψιν, ότι μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στην κοιλιά και αέρια. Γιαυτό μερικές φορές κάνει καλό να εντάξετε τροφές που λειτουργούν καλύτερα στην ανακούφιση του εντέρου. Θεωρούνται αρκετά υγιεινές και μπορούν ταυτόχρονα να μετριάσουν το μετεωρισμό και την πρησμένη κοιλιά. Αυτές θα αναλύσουμε στη συνέχεια, για να γνωρίζουν όλοι πως μπορούν αν ενισχύσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Κρέας κοτόπουλου

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Είναι απαλλαγμένο από φυτικές ίνες και δεν προκαλεί φούσκωμα στην κοιλιά. Φροντίστε να μην το τρώτε τηγανιτό και μην προσθέτετε πικάντικες σάλτσες, διότι θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Ψητές πατάτες

Οι πατάτες φούρνου έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι αρκετά εύπεπτες. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, ενεργούν καταπραϋντικά στο πεπτικό και εντερικό σύστημα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του φουσκώματος. Για όσους έχουν τη δυνατότητα του ψησίματος, οι ψητές πατάτες θεωρούνται ιδανική επιλογή.

Τα αυγά είναι επίσης κατάλληλα για αέρια στο στομάχι

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, γιαυτό βοηθούν να απαλλαχθείτε από τα ενοχλητικά αέρια. Είναι μια αρκετά ήπια τροφή και να θυμάστε ότι πρέπει να καταναλώνονται βραστά και όχι τηγανιτά. Γενικά καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη συχνή και τακτική κατανάλωση τηγανιτών τροφίμων.

Κρακεράκια

Αυτά τα νόστιμα σνακ, μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη ανακουφίζοντας το φούσκωμα της κοιλιάς. Επιλέξτε πολύ απλά κρακεράκια, χωρίς πρόσθετα και χημικές προσθήκες γεύσεων. Ιδανικά είναι τα ολικής αλέσεως, τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads