28/1/2019 16:48

Πλαστά πτυχία φέρεται να είχε δηλώσει στην υπηρεσία του ο απερχόμενος από τον Δεκέμβριο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, σύμφωνα με πόρισμα 29 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Για τον λόγο αυτό, θα παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος.

Διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 και στην Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Καταγγελίες που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόσθεταν ότι φαινόταν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και με διδακτορικό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Leicester της Βρετανίας.

Πριν γίνει διοικητής στη Νίκαια, ήταν αποσπασμένος μόνιμος υπάλληλος με οργανική θέση ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού στο “Θριάσιο” όπου μάλιστα κατείχε  τη θέση του διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας, και ήταν κι πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Μονάδας.

Αλλά κατά τον επιτόπιο έλεγχο της ΣΕΕΔΔ, οι αναγραφόμενοι στην απογραφή τίτλοι σπουδών του δεν βρέθηκαν, ενώ αναγραφόταν καθαρά ότι τους είχε συμπληρώσει ο ίδιος στο σύστημα. Μετά από επικοινωνία του ΣΕΕΔΔ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, των οποίων φέρεται να κατείχε τους εν λόγω τίτλους σπουδών, προέκυψε ότι ήταν ανύπαρκτοι.

Τότε το ΣΕΕΔΔ με επείγον έγγραφό του στις 26 Νοεμβρίου 2018 του ζήτησε να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπέβαλε την παραίτηση του από τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο του 2019. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον κ.  Πολάκη,  με την Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή του τελευταίου, να δημοσιεύεται στο Φύλλο της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2018 που κυκλοφόρησε 2/1/2019.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads