23/1/2019 16:45

Σήμερα έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά επετειακή εκδήλωση για τον απολογισμό των 30 ετών λειτουργίας του Διαβητολογικού Κέντρου.

30 χρόνια συναρπαστικής, παραγωγικής και καρποφόρας διαδρομής στα επιστημονικά, εκπαιδευτικά, ερευνητικά και κοινωνικά δρώμενα.

30 χρόνια συλλογικής, ενωτικής, ομόψυχης προσπάθειας των επιστημόνων του διαβητολογικού Κέντρου – γιατρών, νοσηλευτών, επισκ. Υγείας, διαιτολόγων, ψυχολόγων, ποδολόγων στην κοινή κατεύθυνση της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς και διάκρισης του διαβητολογικού Κέντρου.

Ενός Κέντρου που ξεκίνησε δειλά το 1998 ως διαβητολογικό ιατρείο από ολιγομελή ομάδα σκαπανέων επιστημόνων που διαπνέονταν από όραμα και χάρασσαν προοπτικές. Εντός 10ετίας το επιστημονικό και κοινωνικό έργο του ιατρείου ήταν τέτοιο σε ποιότητα, μέγεθος και πρωτοτυπία που κατέστησαν την αναβάθμιση του σε Κέντρο από την πολιτεία απολύτως αναμενόμενη φυσιολογική εξέλιξη.

Τα τελευταία 20 χρόνια το Διαβητολογικό πλέον Κέντρου Τζανείου αναδείχθηκε σε ένα από τα πλέον πρωτοπόρα Κέντρα Μεταβολικών νοσημάτων στην πατρίδα μας.  Με επιπρόσθετα πρωτότυπα και μοναδικά στη Β’ Υγειον. Περιφέρεια ιατρεία παχυσαρκίας, διαβητικού ποδιού, διαβήτου κύησης, αντλιών που μαζί με τα αναβαθμισμένα διαβητολογικά ιατρεία του Κέντρου κατέστησαν το Διαβητολογικό Κέντρο κυψέλη γνώσης, έρευνας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς και δράσης.

Ο Ανδρέας Μελιδώνης ως υπεύθυνος διευθυντής του Κέντρου από το 1988 έως και σήμερα ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές γιατρούς και επαγγελματίες υγείας και δήλωσε: ”Η συμβολή τους στο επιτελεσθέν έργο ήταν ανεκτίμητη και η ομόθυμη, συλλογική μας προσπάθεια ο πυρήνας της όποιας επιτυχίας μας.

Εκ μέρους όλης της ομάδας του Διαβητολογικού Κέντρου μας εκφράζω την ακλόνητη πεποίθηση και πίστη ότι και τα επόμενα χρόνια θα σφραγισθούν από την ενεργή, πολυεπίπεδη και πολύπτυχη επιστημονική και κοινωνική δράση των επιστημόνων του Κέντρου για να κρατηθεί υψηλά η δάδα της επιτυχίας και της πανελλήνιας ακτινοβολίας του Διαβητολογικού Κέντρου του Τζανείου νοσοκομείου”.

Της Δήμητρας Γιώτη

 

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads