11/1/2019 11:50

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της novartis και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης έδωσε την πρώτη δικαστική μάχη του προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επικυρωθεί ή όχι η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος θα προσπαθήσει, με πολυσέλιδο υπόμνημα, να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να μην του απαγορευτεί τελικά η έξοδος από τη χώρα.

Στην πρώτη άλλωστε δημόσια εμφάνισή του, μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε η ποινική δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ο κ. Μανιαδάκης θα επιδιώξει τουλάχιστον να κερδίσει τις …εντυπώσεις, στο δύσκολο δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκινά για εκείνον. Η κατηγορία εξάλλου που τον βαρύνει η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος επισύρει, σε περίπτωση καταδίκης, ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Αυτοπρόσωπη εμφάνιση

Έχοντας στο πλευρό του, τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας θα επιχειρήσει με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στο δικαστικό συμβούλιο να καταδείξει τα περί πιεστικής και εκβιαστικής συμπεριφοράς των αρχών απέναντί του. Για το λόγο αυτό, ισχυρίστηκε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς ο ίδιος δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα για να μπορεί να διωχθεί, όπως αναφέρει, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

 Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε πως στην εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα , δεν περιλαμβάνεται η ανάκληση της ιδιότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος , γεγονός που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, καθιστά τον περιοριστικό αυτό όρο άκυρο.

«Δεν είμαι ύποπτος φυγής»

Όσο για την άποψη των εισαγγελικών λειτουργών ότι είναι ύποπτος φυγής, ο άλλοτε σύμβουλος πρώην υπουργών θα επιμείνει ότι όχι μόνο αυτό δεν ισχύει, αλλά ήταν και είναι πάντοτε παρών, στη διάθεση της Δικαιοσύνης

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads