2/1/2019 19:04

Πιέσεις για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr ο Νίκος Μανιαδάκης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιαδάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο protothema.gr πριν από λίγη ώρα ισχυρίζεται:

«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία εγώ ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης.

– «Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις;» ρωτά το protothema.gr.

– «Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».

– «Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν;» ήταν η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου.

– «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο κ. Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος από τις 31 Δεκεμβρίου κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

Και συνεχίζει ο κ.Μανιαδάκης, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου»: «Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκήθηκα  για λογαριασμό των πολιτικών». «Οι τρεις συγκεκριμένοι πολιτικοί;» ήταν η ερώτηση του Πρώτου Θέματος. «Ναι» είναι η μονολεκτική απάντηση του κ. Νίκου Μανιαδάκη.

Πολιτική χαρακτήρισε τη δίωξή του ο κ. Μανιαδάκης. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστήριξε.

«Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος. Με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;» σημειώνει ο κ. Μανιαδάκης αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads