11/12/2018 11:21

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Ξανθό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα μετά την προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΠΕ ( Τούλης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: θεμάτων: Μάριος Πυρπασόπουλος Αντωνιάδης ,Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων: Υπουργό Υγείας κο Ξανθό με θέμα τη θέση του παθολόγου στο εθνικό σύ τα παρακάτω:

1. Όσον αφορά τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σχετικά με την επιλογή οικογενειακού ιατρού, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πολιτών από όλους τους παθολόγους ως έχει χωρίς να αποκλείονται όσοι πολίτες δεν έχου μέχρι 31/12.

2. Ο θεσμός του gatekeeping συμβεβλημένους ή μη.

3. Δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και/ή την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους.

4. Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.

5. Συζητήθηκε η δυνατότητα β οικογενειακών ιατρών και υπήρξε διάθεση βελτίωσης τους. Θα προγραμματιστεί σχετική συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα κο Βαρδαρό.

6. Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς ιατρούς και παιδίατρους , με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.

7. Μετά την επισήμανση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ζητήθηκε η συμβολή της ΕΕΠΕ για τη βελτίωσή τους σε συνάντηση με εκπροσώπους

8. Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση να συμπεριληφθούν οι παθολόγοι για τις συλλογικές συμβάσεις ειδικών.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads