10/12/2018 18:13

Για εθνικό σχέδιο δράσης σε συνεννόηση με την ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρξει ένας εθνικός συντονιστής «με συγκεκριμένους, κατοχυρωμένους πόρους, ο οποίος θα μπορεί να το υλοποιήσει».

«Θεωρώ απαραίτητη τη θέσπιση στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή αναφερόμενο απευθείας στον πρωθυπουργό, ενός εθνικού συντονιστή για τα άτομα με αναπηρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα από τα γραφεία της ΕΣΑμεΑ.

Όπως υπογράμμισε, θα συμπεριλάβει «στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, Άτομα με Αναπηρία, τα οποία έχουν διανύσει ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τη δική τους διαδρομή, όχι μόνο στο αναπηρικό κίνημα αλλά μέσα από τη δική τους προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού κοινωνικού ταμείου, που θα διαθέτει συγκεκριμένα ποσά, τα οποία θα προέρχονται από εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του Δημοσίου.

”Είχαμε δρομολογήσει, ως ΝΔ, ως προηγούμενη κυβέρνηση, συγκεκριμένες δράσεις για την εξοικονόμηση πόρων από καταπολέμηση φαινομένων που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά. Θα μπορούσαν κάλλιστα οι πόροι από τέτοιες στοχευμένες δράσεις να κατευθυνθούν σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο δράσεις, οι οποίες σχετίζονται με την αναπηρία.”

Τέλος, ανέφερε πως έχει δεσμευτεί ότι οι πρώτες προσλήψεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες θα γίνουν στη δημόσια εκπαίδευση, θα αφορούν την ειδική αγωγή. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads