29/11/2018 16:34

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint», σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση του HIV στην Ελλάδα, καθώς και για την κοινωνική διάσταση της νόσου και το στίγμα που βιώνουν τα οροθετικά άτομα. Στο σκέλος της πρόληψης, συμφώνησε με την ανάγκη δωρεάν διάθεσης της προφυλακτικής θεραπείας PrEP σε όσα άτομα επιθυμούν να τη λάβουν και αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο των Checkpoint στην έγκαιρη διάγνωση του HIV. “Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι ο ιός HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να μεταδίδεται. Η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Γι’ αυτό το λόγο, η δουλειά που γίνεται εδώ στα Checkpoint έχει τόσο μεγάλη σημασία” τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο μήνυμα «η επιστήμη έχει προχωρήσει, ήρθε η ώρα να προχωρήσει και η κοινωνία μας» της καμπάνιας «Im Positive» που υλοποιούν η Θετική Φωνή και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαι εδώ για να στείλω και ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2018 πρέπει να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Μία καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία που δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, μία κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις».

 Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Νίκος Δέδες ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της παιδείας στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που ωθούν ευάλωτες ομάδες στο περιθώριο. Σε αυτή την κατεύθυνση, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Θετικής Φωνής για την εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποσπώντας την απάντηση του κ. Μητσοτάκη ότι «η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος στα σχολεία».

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads