27/11/2018 16:15

Διεθνής έρευνα αποκάλυψε ότι συγκεκριμένες κατηγορίες ιατρικών εμφυτευμάτων, όπως βηματοδότες, τεχνητά γόνατα και ισχία και ράβδοι στήριξης της σπονδυλικής στήλης καταλήγουν στην αγορά και σε ασθενείς ενώ έχουν δοκιμαστεί ελάχιστα ή έχουν αποτύχει στις δοκιμές!

Την έρευνα έκανε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) που είχε αποκαλύψει και τα Panama Papers, με την οποία συνεργάζονται μεταξύ άλλων το BBC Panorama και o Guardian.

Αποκαλύφθηκε ότι το χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρώπης δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να κάνουν “έρευνα αγοράς” μεταξύ των οργανισμών που δίνουν πιστοποιητικά ασφαλείας μέχρις ότου πάρουν έγκριση έστω και από έναν, οπότε και τα εμφυτεύματα μπορούν να κυκλοφορήσουν κανονικά στην αγορά!

Οι οργανισμοί αυτοί δίνουν το σήμα CE – το σήμα έγκρισης που υποχρεούνται να λαμβάνουν και άλλα προϊόντα, όπως τοστιέρες και βραστήρες! Στην Ευρώπη υπάρχουν 58 τέτοιοι οργανισμοί και αρκεί η έγκριση από έναν για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν οπουδήποτε στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (η Ευρωπαϊκή Ένωση συν το Λιχτενστάιν, η Ισλανδία και η Νορβηγία).

Το θέμα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη, πχ στην Ισπανία θα γίνει την Τρίτη έκτακτη σύσκεψη για το θέμα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: thefaq.gr, bbc.com

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads