7/11/2018 22:28

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της διαδόχου της στη θέση, Ελένης Τουλουπάκη, για το σκάνδαλο Novartis.

Η Ε. Ράικου κατηγορεί την Ε. Τουλουπάκη για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον σύζυγό της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ε. Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ήταν στη λίστα των γιατρών που έλαβαν χρήματα από τη Novartis.

Τόσο η Ε. Ράικου όσο και ο σύζυγός της καταλογίζουν στην Ε. Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της ότι είναι πίσω από τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών. Για το λόγο αυτό έχει κατατεθεί μάλιστα εκτός από την αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση από την Ε. Τουλουπάκη και μήνυση από το σύζυγο της Ε. Ράικου.

Αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, ο σύζυγος της Ε. Ράικου υποστηρίζει ότι πράγματι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ επειδή όμως μετείχε σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Ωστόσο, η αμοιβή αυτή, όπως επισημαίνει, ήταν καθόλα νόμιμη, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων σε στοχοποίηση της συζύγου του, εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

Την αγωγή κακοδικίας της Ε. Ραϊκου την χειρίζεται η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads