5/11/2018 15:40

Τον δρόμο για προανακριτική επιτροπή για τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη, ανοίγει το πόρισμα της πλειοψηφίας για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Το τμήμα του πορίσματος για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία μεταξύ 1997 και 2014.

Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που αριθμεί 136 σελίδες, φέρεται να αποδίδει πολιτικές ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάκη Βορίδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη. Παράλληλα, το πόρισμα ανοίγει τον δρόμο και για προανακριτική επιτροπή για τους κ.κ. Λοβέρδο και Γεωργιάδη.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Αναφορά γίνεται στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, καθώς και πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου, επιρρίπτοντας ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς.

Ειδικότερα για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη, η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά περαιτέρω διερεύνηση εάν «έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα». Αναφορά γίνεται σε τροπολογία του 2011 για τον κ. Λοβέρδο και απόφαση για εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Ντυνάν για τον κ. Γεωργιάδη.

Δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αυτή η εξεταστική δεν θα οδηγήσει σε καμία προανακριτική», «μην τους πιστεύετε είναι κοινοί απατεώνες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για το σκέλος του πορίσματος που αφορά το Ερ. Ντυνάν.

Οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για το πόρισμα της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς σήμερα επιδόθηκε στα κόμματα το σκέλος του που αφορά την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Όπως είπε, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει αυτή η εξεταστική δεν θα οδηγήσει σε καμία προανακριτική», «Το λέω για να μην τους πιστεύετε είναι κοινοί απατεώνες», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι η πώληση του Ερρίκος Ντινάν, ήταν επιτυχημένη και γι’ αυτό θα έπρεπε να λάβει και βραβείο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι επί των ημερών της ΝΔ, πωλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 115 εκατ. ευρώ ενώ είχε χρέη 230 εκατ. ευρώ, και πως το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ. ευρώ «όσα ακριβώς του χρωστούσαν. Επιπλέον είπε ότι οι εργαζόμενοι μετά από τρία χρόνια απλήρωτοι εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους και σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες.

«Και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντινάν πίσω στο ελληνικό δημόσιο με περίπου 70 εκατ. ευρώ. Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να μας καλέσει να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντινάν».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας, το πόρισμα επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο έσχατο σημείο «πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης».

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου:

«Φιάσκο» χαρακτηρίζει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για την υγεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

«Επιβεβαιώνομαι σε αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πλειοψηφία έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads