30/10/2018 18:40

Ο φαρμακευτικός κολοσσός AbbVie κατηγορείται από την Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι χρησιμοποίησε μετρητά, δώρα και ταξίδια προκειμένου να επηρεάσει γιατρούς  να συνταγογραφήσουν ένα από τα πιο δημοφιλή φάρμακα στον κόσμο, το Humira, παρά τις δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές του, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τη αγωγή οι γιατροί φέρεται να έγραψαν  περισσότερες συνταγές για το φάρμακο, δεχόμενοι να υποβαθμίσουν τη σχέση τους με τους ασθενείς και να αυξήσουν το κόστος ασφάλισης.

“Τελικά, η AbbVie παίζει με την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων ζωών των κατοίκων της Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς συνέχισαν να παίρνουν το Humira με οποιονδήποτε κόστος, όλοι για να προστατεύσουν τα κέρδη τους όχι την υγεία και την ευημερία των ασθενών”, δήλωσε ο David Jones .

Το Humira είναι ένα ενέσιμο φάρμακο που διαφημίζεται ευρέως ως θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις. Έχει πωλήσεις άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Ο Jones δήλωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες πλήρωσαν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το Humira για χιλιάδες ασθενείς στην Καλιφόρνια από το 2013 έως τον Αύγουστο του 2018. Το ποσό αυτό καθιστά τη δίκη τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης στην υγειονομική περίθαλψη στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου, σύμφωνα με το γραφείο του David Jones.

H Abbvie που αντιμετωπίζει ποινές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε  ότι η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τους πολλούς κρατικούς και ομοσπονδιακούς νόμους ανέφερε η δήλωση της εταιρείας.

Πηγή: ps://finance.yahoo.com/m/6e6c9456-c398-344a-8039-19d5fa08a1d1/california%3A-drugmaker-paid.html

Της Δήμητρας Γιώτη

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads