23/10/2018 15:30

22 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται ως έκτακτη επιχορήγηση στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας, για να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες και να αγοραστεί εξοπλισμός.

Με ανακοίνωση που στάλθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ενημερώνει πως τα χρήματα «προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους» και θα διατεθούν σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατρο-τεχνικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «είναι η δεύτερη σχετική παρέμβαση, αφού και πέρυσι είχαν δοθεί κονδύλια από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων.

Από τα 22 εκατομμύρια, περίπου τα 7 θα διατεθούν στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού παλαιών υποδομών και για προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού.

Από 5 εκατομμύρια θα μοιραστούν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο του Πειραιά «Μεταξά», το νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Τα ποσά θα αξιοποιηθούν για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, για εξοπλισμό χειρουργείων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και ξενοδοχειακή αναβάθμιση.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads