18/10/2018 17:28

Στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τόσο για την διακρίβωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, όσο και για τη βελτίωση της διυπηρεσιακής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν από 15 έως 17 Οκτωβρίου, ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου και Ηρακλείου (Βενιζέλειο).

Των ασκήσεων είχαν προηγηθεί αφενός εκπαίδευση του προσωπικού με βάση τα Σχέδια του ΕΚΕΠΥ που υπάρχουν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με κωδικές ονομασίες «ΠΕΡΣΕΑΣ» και «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και αφετέρου ταυτόχρονες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Στις Ασκήσεις συμμετείχαν εκτός από το προσωπικό των Νοσοκομείων, μεγάλος αριθμός προσωπικού της Πυροσβεστικής από κάθε Νομό, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εθελοντικών ομάδων διάσωσης.

Τις ασκήσεις επέβλεψε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ με επικεφαλής το Διοικητή κ. Νικ. Παπαευσταθίου,  ενώ τις παρακολούθησαν η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ειδικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, την Άσκηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, κ. Ι. Λιοναράκης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Μαρίνος Πατακός.

Επισημαίνεται ότι οι ασκήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως επίσης θα πραγματοποιούνται παράλληλα κι άλλες, μικρής κλίμακας ασκήσεις τμημάτων ειδικής δυσκολίας, όπως Μ.Ε.Θ. Μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω ασκήσεων, ο συνολικός αριθμός των Νοσοκομείων που έχουν πραγματοποιήσει Ασκήσεις Ετοιμότητας από το 2016 σε όλη την επικράτεια, ανέρχεται πλέον σε 70. 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads